SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

„Avem o nouă Ashleigh Barty în circuit” » Jucătoarea care i-a lăsat mască pe Mats Wilander și Chris Evert la Roland Garros

Karolina Muchova a trecut de Aryna Sabalenka, foto: Guliver/gettyimages
Karolina Muchova a trecut de Aryna Sabalenka, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2023 11:24 / Actualizat vineri, 09 iunie 2023 11:54

Mai mulți specialiști de la Roland Garros sunt fascinați de evoluția cehoaicei Karolina Muchova, cea care s-a calificat în finala singurul Grand Slam pe zgură, acolo unde o va întâlni pe vedeta Iga Swiatek. 

Karolina Muchova (26 de ani, locul 43 WTA, Cehia) a trecut de Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA, Belarus), scor 7-6(5), 6-7(4), 7-5. Este pentru prima dată în carieră când Muchova ajunge într-o finală de Grand Slam. A fost unul dintre cele mai pasionante meciuri de la Roland Garros, pe tabloul feminin. 

De ce nu poate Gigi Becali să închirieze Stadionul Steaua: „E caz de Curtea de Conturi, voi vă dați seama?!”
FCSB
De ce nu poate Gigi Becali să închirieze Stadionul Steaua: „E caz de Curtea de Conturi, voi vă dați seama?!”

Mats Wilander despre Karolina Muchova: „Este aproape ca Ash Barty, dar cu puțin mai multă putere”

Septuplul campion de Grand Slam Mats Wilander a dat verdictul pe Eurosport: „A fost cel mai bun meci din turneul feminin. Avem o nouă Ash Barty - Muchova este aproape ca Ash Barty, dar cu puțin mai multă putere. Cred că și-a îmbunătățit serviciul și are încredere în serviciul ei. Forehandul ei s-a îmbunătățit enorm, în special cel inside-out. În sfârșit, este foarte informată cu o rachetă de tenis în mână în ceea ce privește varietatea". 

„Ceea ce o face o jucătoare grozavă este mobilitatea ei. Mișcarea ei pe teren, felul în care poate alerga din colț în colț este incredibil. Cred că este o jucătoare solidă, prin asta vreau să spun consecventă. Ea nu face multe erori neforțate. Are un serviciu frumos; temperamentul ei este excelent. Este foarte calmă, iar mentalitatea ei este mai bună decât la majoritatea jucătoarelor. Îmi place varietatea ei. Ea te poate scoate din zona ta de siguranță cu scurtele ei, cu slice-ul de rever, cu urcările le fileu. Ea te poate surprinde și este atât de imprevizibilă. 

Este singura jucătoare care are o asemenea finețe. Dacă te uiți la jucătoarele care domină tenisul feminin - Swiatek, Sabalenka, Rybakina - totul este despre putere, nu despre finețe. Apoi vine Muchova cu acest joc.Karolina este o jucătoare de tenis la fel de bună ca și Sabalenka, azi a jucat mai bine la voleu și are tehnică mai bună", a completat și legendara Chris Evert pentru sursa citată. 

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, Alexander Zverev - Casper Ruud, o semifinală mai atractivă ca alta pe tabloul masculin de la Roland Garros

Maria Sharapova nu a uitat de finala din 2014 cu Simona Halep » Ce spune despre circuitul feminin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Iunie 2023, 17:40

...sa nu exageram ...

Misu1950
Misu1950  •  09 Iunie 2023, 14:39

A fost un meci frumos! Datorita ei am vazut TENIS ca pe vremea lui Halep, nu bombardamentre ca la celelalte corect enumerate: Iga, Sabalenka, Rybakina!! Dar ma tem ca va fi doar un "meteorit" ca si cealalta cehoaica, Krejcikova...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează