SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Azarenka este cel mai de sus cap de serie rămas în competiţie la Roland Garros » Şansa Victoriei

Azarenka e cap de
serie 4 la Roland
Garros Foto: Reuters
Azarenka e cap de serie 4 la Roland Garros Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 31 mai 2011 19:42

Jucătoarea din Belarus nu a reuşit să depăşească pînă acum sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. Azi încearcă să facă acest lucru împotriva chinezoaicei Na Li

Face parte din noul val de jucătoare de tenis care lovesc tare şi ţipă la fel de tare. Are 21 de ani şi s-a născut în Belarus, dar acum locuieşte în SUA. Victoria Azarenka a pus mînă pe racheta de tenis cînd avea şapte ani pentru că mama sa, Alla, antrenoare de tenis, trebuia să o ţină ocupată pe micuţa Vika. La cîteva zile după ce a luat racheta, problemele pentru Alla aveau să fie altele. Nu putea să o convingă pe fata sa să părăsească terenul de tenis.

După opt ani, Vika avea să înceapă o nouă viaţă în SUA. Un prieten de familie, Nikolai Khabibulin, totodată jucător de hochei în NHL, avea să o ajute să se antreneze în Arizona, la Scottsdale. "Nikolai e ca un mentor. A făcut atît de multe petru mine!", a spus Victoria. Aşa a început povestea cu tenisul pentru Azarenka, ea urcînd pînă pe locul al patrulea în ierarhia mondială şi aflîndu-se în postura de a-şi depăşi cea mai bună performanţă în tuneele de Mare Şlem. "Am ajuns la un alt capitol al carierei mele. Va fi un sfert de finală diferit. Mă simt foarte încrezătoare, chiar dacă voi evolua împotriva unei jucătoare foarte puternice", a subliniat jucătoarea din Belarus, care se va înfrunta azi cu Na Li din China.

Pe partea sa de tablou se află Maria Şarapova, cu care a fost comparată în dese rînduri, însă acest lucru nu o supără." Nu mă deranjează, dar cred că nu există asemănări. Sigur, amîndouă sîntem înalte şi blonde, dar aici se opreşte totul. Sînt foarte multe jucătoare în circuit care sînt blonde şi înalte. Eu sînt eu", a spus Azarenka. Ea mai adaugă că Victoria de pe teren e alta decît cea din afara lui. "Pe teren pot să mă dezlănţui. În rest, sînt o persoană tăcută. Probabil oamenii nu-şi dau seama de acest lucru". În rest îi place să cumpere pantofi, să iasă în oraş cu prietenii şi iubeşte hocheiul. Deşi preferă să joace mai mult pe hard, zgura de la Paris o poate face fericită.

Interviu quz cu Azarenka
Pizza sau paste? Paste
Plajă sau munte? Plajă
Hip-hop sau rock? Rock
Ceai sau cafea? Cafea
Borg sau McEnroe? McEnroe
Rever sau dreaptă? Rever
Graf sau Navratilova? Graf, dar şi Navratilova
Cîine sau pisică? Cîine
Dragoste sau fericire? Dragoste fericită

7 turnee a cîştigat în carieră Victoria Azarenka

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează