SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Barbara Schett, despre șansele Soranei Cîrstea și Anei Bogdan de a trece de turul 3 la Roland Garros: „Poate produce surpriza” / „Nu are nimic de pierdut”

Ana Bogdan și Sorana Cîrstea // foto: Imago
Ana Bogdan și Sorana Cîrstea // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2021 11:35 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 11:48

Fosta jucătoare de tenis Barbara Schett (45 de ani), în prezent expert Eurosport, a prefațat duelurile pe care româncele Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 54 WTA) și Ana Bogdan (28 de ani, 102 WTA) le vor avea în turul 3 de la Roland Garros.

Barbara Schett, ocupanta locului 7 mondial în cel mai bun moment al carierei, crede în șansa Soranei de a produce surpriza prin eliminarea rusoaicei Daria Kasatkina.

Barbara Schett: „Sorana poate produce surpriza”

„Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina sunt două jucătoare complet diferite. Kasatkina cred că este genul de jucătoare care are o varietate mare de lovituri și o finețe în joc. Îi place să-și etaleze diverse lovituri și să rupă ritmul adversarelor. 

Soranei îi place să lovească plat și destul de puternic. Este una dintre jucătoarele care are brațele cele mai rapide, așa că este foarte puternică. Cred că acum se află într-un punct foarte bun pe plan mental. În trecut își construia cumva haotic punctele și era nerăbdătoare, fără să se gândească prea mult la partea tactică.

Acum simt că Sorana s-a liniștit și își construiește punctele mai bine. Știe când să atace, știe când să se apere și să stea puțin mai în spatele terenului. Cred că s-a maturizat față de anii trecuți. Pare că este pe calea cea bună, a jucat bine și la Strasbourg, așa că va fi un meci interesant. 

Cred că poate produce o surpriză, eliminând-o pe Kasatkina. Va fi un meci bun, cu stiluri contrastante de joc, un meci foarte, foarte deschis”, a declarat Barbara la Eurosport.

Barbara Schett: „Ana Bogdan nu are nimic de pierdut”

Aceasta a analizat și șansele Anei Bogdan (28 de ani, 102 WTA) de a trece de turul 3, în care o va întâlni pe Paula Badosa (23 de ani, 35 WTA).

„Când joci într-un Grand Slam este benefic să ai parte de un tur liber atunci când adversara ta nu poate juca (n.r. în turul 2, Naomi Osaka s-a retras, iar Ana a avansat automat). Ai o zi liberă, ceea ce pe parcursul a două săptămâni poate ajuta fizic și mental. 

Toate jucătoarele de pe tabloul principal au jucat deja suficient tenis, așa că o zi de pauză în plus nu le afectează prea mult. Ana Bogdan nu se va gândi dacă ar fi fost mai bine sau nu să joace cu Osaka, ci va fi bucuroasă că se află în turul 3.

Următoarea sa adversară, Paula Badosa, a câștigat turneul de la Belgrad și este o jucătoare de urmărit în viitor. Se spune despre ea că este noua Șarapova. Este o jucătoare tânără și promițătoare, cu siguranță. 

Meciul va fi interesant și dificil, însă Ana nu are nimic de pierdut. Trebuie să-și facă jocul și să încerce să producă o surpriză”.

3 titluria câștigat Barbara Schett în cariera de jucătoare. În septembrie 1999 a ocupat locul 7 WTA

Citește mai multe știri de la Roland Garros:

Altă surpriză la Roland Garros: Karolina Pliskova, eliminată în turul secund!

Moment tensionat la meciul lui Federer » Schimb de replici cu Cilic: „Joc prea încet?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bodrin
bodrin  •  04 Iunie 2021, 16:11

Povești! Au dispărut jucătoarele ce au ceva de spus pe teren, cele cu "greutate". A rămas una singură care contează: Serena Wiliams. Celelalte sunt niște silfide...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează