SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO Ici c'est Parry! Surpriza zilei la Roland Garros: campioana en-titre, eliminată de noua favorită a francezilor

Barbora Krejcikova a fost eliminată de la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Barbora Krejcikova a fost eliminată de la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2022 17:11 / Actualizat marti, 24 mai 2022 13:59

Barbora Krejcikova (26 de ani, 2 WTA), campioana en-titre de la Roland Garros, a fost eliminată încă din primul tur al Openului parizian. Jucătoarea din Cehia a fost învinsă în trei seturi de franțuzoaica Diane Parry (19 ani, 97 WTA), scor 6-1, 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat două ore și 10 minute. 

Krejcikova, absentă la toate turneele din această primăvară din cauza unei accidentări la cot, nu a reușit să-și regăsească forma la timp pentru turneul la care ar fi trebuit să-și apere trofeul.

Cehoaica, fără meci oficial din februarie, a găsit resurse doar pentru primul set, pierzând însă următoarele două manșe într-o manieră destul de clară, 2-6, 3-6. Partida s-a jucat pe Arena „Philippe Chatrier”, locul unde Barbora își adjudeca anul trecut primul turneu de Mare Șlem al carierei la simplu.

Ici c'est Parry! Surpriza zilei la Roland Garros: campioana en-titre, eliminată de noua favorită a francezilor
Barbora Krejcikova în timpul finalei de simplu de anul trecut la Roland Garros Foto Guliver/GettyImages

Diane Parry, la a doua participare a carierei la Roland Garros

Născută la Nisa, pe 19 septembrie 2002, Diane Parry ocupă locul 96 în ierarhia feminină, cea mai bună clasare înregistrată în cariera sa. Ea se află pentru a doua oară pe tabloul principal de la Roland Garros, anul trecut oprindu-se în turul secund. Una dintre principalele sale arme e backhand-ul cu o mână, o raritate în circuitul feminin din zilele noastre

Ici c'est Parry! Surpriza zilei la Roland Garros: campioana en-titre, eliminată de noua favorită a francezilor
Diane Parry / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Diane Parry a avut o carieră strălucitoare la juniori, atingând prima poziție pe 21 octombrie 2019, an în care a și fost desemnată cea mai valoroasă tânără jucătoare din circuitul ITF.

În turul următor, jucătoarea franceză o va întâlni pe Camila Osorio din Columbia (20 de ani, 66 WTA), cea care a învins în primul tur o altă reprezentată a gazdelor, Harmony Tan (24 de ani, 106 WTA).

Citește și alte știri din tenis:

O nouă surpriză la Roland Garros: cvadrupla câștigătoare de Grand Slam a fost eliminată în turul 1

Simona Halep, dezvăluiri despre cele mai grele momente: „Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului” » Cum a schimbat-o Mouratoglou + Ce spune despre retragere

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  23 Mai 2022, 18:59

Un meci foarte slab între o jucătoare căreia nu i-a mers deloc serviciul și una care a jucat doar la siguranță așteptând greșelile adversarei. După cursul jocului, rezultatul mi se pare totuși surprinzător, Krejcikova arătând totuși mult mai multa calitate în joc. Pe de alta parte vine după o absenta și oricum nu pare cea mai convingătoare câștigătoare de mare șlam.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  23 Mai 2022, 18:26

Deci din 5 castigatoare ale turneului, au mai ramas doar 3 si toate sunt pe aceeasi optime de tablou.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close