SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

BRD BUCHAREST OPEN // FOTO + VIDEO Ce maraton! Ana Bogdan a pierdut dramatic în fața Anastasijei Sevastova, în cel mai spectaculos meci al turneului

Ana Bogdan - Anastasija Sevastova // foto: Raed Krishan +24   FOTO
Ana Bogdan - Anastasija Sevastova // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 17 iulie 2019 10:26

Ana Bogdan (26 de ani, 127 WTA) a părăsit turneul de la București în primul tur, învinsă de letona Anastasija Sevastova (29 de ani, 11 WTA) după un meci excelent de trei ore, scor 7-5, 6-7 (4), 5-7.

A fost cel mai așteptat meci al zilei de ieri și nu a dezamăgit. Letona Anastasija Sevastova, numele cel mai important prezent anul acesta la București și, totodată, favorita principală a competiției, a rezistat în fața combativității Anei Bogdan și a avansat în turul următor după un meci care a durat trei ore și două minute, de departe cel mai bun de la această ediție.

Mai activă în primul set, profitând și de o stare ușor apatică a Sevastovei, Ana a ieșit câștigătoare din schimbul rapid de break -uri, impunându-se în final cu 7-5.

Deși accidentată la mână, problemă care a necesitat intervenția trainer-ului, românca a continuat să lupte admirabil și în setul secund. A revenit de la 0-2, a salvat câteva mingi de break si set grație unui tenis inteligent și a trimis manșa in tie-break, unde a fost extrem de aproape de victorie. Ana Bogdan a condus cu 4-2, dar letona a contracarat printr-o serie solidă de 5 puncte la rând, care au ajutat-o să trimită meciul in decisiv.

ana bogdan anastasija sevastova 8 +25 FOTO

Set trei palpitant, cu public de Fed Cup

Setul trei a avut accente dramatice. Capacitată de publicul de acasă, care s-a comportat la fel ca la un meci de Fed Cup, Ana Bogdan a început excelent și și-a procurat rapid un avantaj de 2-0. Sevastova n-a abandonat însă lupta, iar experiența sa a ajutat-o sa revină în meci. Letona a angrenat-o pe jucătoarea noastră în schimburi lungi, a variat inspirat loviturile și i-a tăiat ritmul Anei cu o îndelungată serie de scurte inspirate.

Sevastova a rezistat maratonului emoțiilor din final și a câștigat un nou set decis în prelungiri, de data aceasta cu 7-5.

 Ea va juca în turul următor cu o altă româncă, Patricia Țig, aflată la cea mai importantă victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA după ce a născut. „Cu siguranță va fi greu contra ei, mereu e greu să joci contra româncelor aici”, a spus Sevastova după epuizantul meci cu Ana Bogdan. 

Ședința de la final

Finalul meciului a găsit-o pe Ana Bogdan tristă. Ea a părăsit arena în aplauzele călduroase ale celor prezenți, iar apoi a participat la o mini-ședință cu staff-ul său în parcul din spatele Terenului Central, unde antrenorul Victor Ioniță i-a transmis câteva concluzii după meciul cu Sevastova.

Imediat după și-au făcut apariția și apropiații Anei, care au felicitat-o pe româncă pentru jocul prestat.

Excentricul Kader Nouni, one-man show

Meciul a fost oficiat de carismaticul francez Kader Nouni (43 de ani), nimeni altul decât cel care a condus finala de la Roland Garros 2014 dintre Simona Halep și Maria Sharapova.

Kader Nouni // foto: Guliver/Getty Images

Cum arbitrii sunt obligați să pronunțe scorurile și în limba română, acest aspect a reprezentat o adevărată corvoadă pentru efervescentul Nouni, vizibil incomodat în a rosti cuvintele fluent. În decisiv, francezul a stârnit chicote de răs și ropote de aplauze din partea celor prezenți în tribune atunci când a pronunțat stâlcit „Sevastova conduce 6-5”.

În rest, experiența vastă din WTA a ieșit în evidență în momentele în care publicul o încuraja mult prea zgomotos pe Ana Bogdan. Cu un body-language ireproșabil, Nouni interacționa non-verbal cu lumea de pe Terenul Central, transmițându-le acestora mesaje subtile despre conduita pe care ar trebui s-o etaleze între puncte. Totodată, el gesticula dezaprobator atunci când vreun spectator celebra mult prea zgomotos erorile neforțate ale letonei.

Kader Nouni, în timpul meciului Ana Bogdan - Anastasija Sevastova

Vezi și: FOTO Irina Begu, revenire de nestăvilit în meciul cu Aleksandra Krunic! Românca țintește al doilea trofeu pe zgura proprie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
masinameaeata
masinameaeata  •  17 Iulie 2019, 14:21

Pacat de Ana Bogdan! A jucat cu sufletul si inima, dar a uitat uneori sa-si foloseasca inteligenta! Nu inteleg de ce nu-si imbunatateste serviciul? Sa serveasca mai bine, sa incerce sa loveasca mai puternic si pe mijloc sau in lateral, sa se plaseze cu corpul astfel incat sa nu mai dea mingea unde se afla adversara. A facut o risipa de energie Ana Bogdan enorm de mare, in anumite momente a facut bine, dar trebuia sa nu-i mai dea mingea la paleta si sa riste chiar daca pierdea sa dea lung de linie, sa o plimbe stanga, drepta, nu doar la paleta. Jucatoarele noastre cand vor invata sa dea lung de linie, stanga, dreapta si vor invata sa serveasca pe mijloc sau mult in lateral, sigur vor castiga turnee de mare slem.

ray51
ray51  •  17 Iulie 2019, 11:54

Joc fara nici o scanteie. Na-ti-o tie, da-mi-o mie. Sevastova mai folosea cate un stop intrerupand monotonia jocului cu mingi lungi. Rezultat nefavorabil Anei, dar i-as sugera sa revada meciul si atunci va intelege de ce a pierdut.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  17 Iulie 2019, 11:05

Sa pierzi atat de dramatic cu Sevastova, pe un teren pe care letona a castigat turneul si a jucat o finala, e destul de OK pentru Ana. Cum comparatiile sunt inevitabile, e mai greu decat s-o bati pe Krunic. Fara ca victoria Irinei sa trebuiasca minimizata. Sper s-o confirme cu Juvan, o pustoaica foarte promitatoare, care i-a pus mari probleme Serenei recent la Wimbledon (a fost singura care a condus-o la seturi pana in finala).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează