SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Când joacă Simona Halep cu Iga Swiatek la Australian Open

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages +14   FOTO
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 februarie 2021 07:33 / Actualizat sambata, 13 februarie 2021 09:20

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) joacă duminică, 14 februarie, de la ora 10:00, contra polonezei Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA) în optimile Australian Open.

  • Partida Halep – Swiatek va începe la 10:00 și va fi liveTEXT și foto pe GSP.ro și în direct pe Eurosport 1

Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul zilei cu numărul 7, iar Simona Halep va juca pe „Rod Laver Arena”. La fel ca în precedentele tururi, meciul româncei va fi primul din sesiunea de seară și va începe la ora 10:00, ora României.

Simona Halep, un nou duel cu Iga Swiatek

Simona Halep se reîntâlnește cu Swiatek după înfrângerea 1-6, 2-6 din optimile Roland Garros 2020. Cele două au jucat și în 2019, tot la Paris, atunci câștigând Halep, scor 6-1, 6-.0.

Sunt multe lucruri pe care va trebui să le fac diferit, pentru că la Roland Garros meciul a fost foarte rapid. Nu am avut niciun fel de feeling atunci. Ea a fost iute și foarte puternică în acea zi, dar voi uita acel meci. Voi discuta cu echipa mea legat de ce aș putea să fac mai bine, voi încerca să mă concentrez pe mine, așa cum fac în fiecare zi. Atenția trebuie să fie pe mine, apoi, dacă voi juca un tenis bun, am o șansă 
– Simona Halep

Dacă va trece de Swiatek, Simona poate da în sferturile turneului de la Melbourne peste americanca Serena Williams (39 de ani, 11 WTA) sau peste bielorusa Aryna Sabalenka (22 de ani, 7 WTA).

VIDEO Sever Dron: „Simona Halep are tot ce-i trebuie ca să câștige Australian Open”

Citește mai multe știri de la Australian Open:

Își ia Simona Halep revanșa cu Iga Swiatek? Dezvăluiri de la ultimul meci direct: „Am fost un pic lovită de tren”

Justine Henin, verdict înainte de „șocul” Simona Halep - Iga Swiatek » De ce crede că Halep poate avea probleme

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
bazinga
bazinga  •  13 Februarie 2021, 14:28
Postat de reteleanu pe 13 Februarie 2021, 10:48

toate conditiile de acum o favorizeaza pe Simona (dorinta de revansa, teren rapid, caldura, forma ascendenta), asa cum toate conditiile de la RG favorizau forta fizica a polonezei (dorinta de revansa, clima rece, terenuri imbibate cu apa, mingi grele). as forta chiar cu Simona in 2 seturi (primul disputat tare, probabil)

Nu fi absurd ! Esti ilogic in tot ce spui, doar faptul ca tii cu Halep te face sa gasesti aceste argumente infantile !

bazinga
bazinga  •  13 Februarie 2021, 14:26

Halep va fi pulverizata duminica de poloneza si se va trezi la realitate ! GO, IGA, GO !

adi_stelistul
adi_stelistul  •  13 Februarie 2021, 10:55
Postat de reteleanu pe 13 Februarie 2021, 10:48

toate conditiile de acum o favorizeaza pe Simona (dorinta de revansa, teren rapid, caldura, forma ascendenta), asa cum toate conditiile de la RG favorizau forta fizica a polonezei (dorinta de revansa, clima rece, terenuri imbibate cu apa, mingi grele). as forta chiar cu Simona in 2 seturi (primul disputat tare, probabil)

Nu stiu ce sa zic, s-a schimbat suprafata, e mult mai rapida. Organizatorii dau tot mai mult credit jucatoarelor de forta, gen Osaka, in dauna unor jucatoare de tipul Simonei (sau al lui Stephens, na, ca sa nu zic tot de-a noastra). Daca acum 2 ani organizatorii de la Miami au mutat turneul de la Key Biscayne, unde se jucase peste 30 de ani la Miami Gardens. Adica de la una dintre cele mai lente suprafete de hard din circuit (dupa Indian Wells) la una foarte rapida, care avantajeaza forta. Asa si acum, la Melbourne, au schimbat suprafata. E practic a 3-a oara cand se schimba la Melbourne suprafata dupa ce la mijlocul anilor '80 s-a trecut de pe iarba (unde s-a disputat AO pana atunci) pe hard. Asa ca... sunt circumspect, poloneza are un avantaj mare pe hard rapid, dat de forta. Vedem insa!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează