SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Justine Henin, verdict înainte de „șocul” Simona Halep - Iga Swiatek » De ce crede că Halep poate avea probleme

Simona Halep e în optimi la Australian Open, acolo unde va da peste Iga Swiatek / Sursă foto: Guliver/Getty Images +14   FOTO
Simona Halep e în optimi la Australian Open, acolo unde va da peste Iga Swiatek / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 19:37 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 20:32

Belgianca Justine Henin (38 de ani) a prefațat duelul Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) - Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA), care se va juca duminică, în optimile de finală de la Australian Open.

Câștigătoare a șapte turnee de Mare Șlem - printre care și Australian Open, în 2004 - Justine Henin vorbește în termeni laudativi despre Simona Halep, dar spune că jucătoarea noastră poate fi incomodată de stilul de joc ofensiv al polonezei. 

Justine Henin: „Simona Halep are o constanță extraordinară”

„Va fi un meci foarte bun. E interesant, fiindcă știm cu toții calitățile Simonei Halep, iar constanța ei este extraordinară. Este una dintre cele mai constante jucătoare din circuit. Atunci când Swiatek a învins-o la Roland-Garros, ea a jucat la un nivel nemaipomenit. A fost impresionant nu doar faptul că a câștigat, ci nivelul la care a jucat. Acum, toată lumea are așteptări de la ea și momentan se descurcă. 

Va fi dificil pentru ea să se întoarcă la Paris și să-și apere titlul – am văzut ce s-a întâmplat cu Sofia Kenin, campioană aici anul trecut. La Paris mingea a fost grea, astfel încât a putut face orice dorea. Cu forța ei, i-a pus probleme Simonei, care nu a avut timp să-și organizeze jocul. Știm că Halep are nevoie de timp pentru a-și organiza jocul. 

Se mișcă bine, acoperă terenul bine, dar nu poate lovi la fel de tare – este opusul lui Swiatek. Atunci când Iga joacă bine este dificil pentru Simona, cu stilul ei de joc”, a declarat Justine Henin pentru Eurosport.

Justine Henin, despre condițiile de la Australian Open 2021: „Suprafața e mai rapidă față de anii trecuți”

„Halep a avut probleme aici în turul doi, dar a părut să fie în control astăzi în turul trei. Suprafața este mult mai rapidă în acest an la Melbourne, față de anii trecuți. Sunt foarte curioasă ce vom vedea în acest meci. - Justine Henin

Simona Halep vrea să se răzbune pe Swiatek

La Roland Garros 2020, tot în faza optimilor de finală, Swiatek o elimina pe Simona cu un categoric 6-1, 6-2. Acum, cele două se pot duela în aceeași fază a competiției, dar în Australia. Cele două au mai avut un meci direct, în optimile Roland Garros. Simona câștiga atunci, scor 6-1, 6-0.

+10 FOTO

VIDEO Simona Halep, declarații după calificarea în optimi la Australian Open

Citește și alte știri din tenis: 

Se retrage Novak Djokovic de la Australian Open? Declarații alarmante ale sârbului: „Nu cred că voi reuși să mă recuperez”

VIDEO Își ia Simona Halep revanșa cu Iga Swiatek? Dezvăluiri de la ultimul meci direct: „Am fost un pic lovită de tren”

Simona Halep, duel-șoc cu Iga Swiatek, în optimile Australian Open: „Sper să dureze mai mult decât meciurile trecute”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
465037723673380
Vasile Malaescu  •  13 Februarie 2021, 09:14

halep va cistiga turneul, dar ar fi mai bine ca ''analistii'' sa-si vada de alte probleme;;

1363055293847849
Markus Krocodilus  •  13 Februarie 2021, 04:20

Lasa fizicul meu si ochelarii de soare si fata vreo 25 de genoflexiuni, si dute la postari cu Sorana Carstea ca ti se potriveste.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  13 Februarie 2021, 00:19
Postat de Markus Krocodilus pe 12 Februarie 2021, 23:52

Las-o in pace pe Halep, tineretul tau este varza si plin de hoti si ***. Esti un uracios de si gelos de la Cluj-Napoca, se vede de la o posta. Pregatiti-va va vine randul stim ca acol sa facut covid. Dumenzeu este sus, vede tot.

NOOOOO....ESTI UN DOMN. UN ERUDIT. ITI PERMITI SA ENUNTI. DESPRE SIMONA HALEP ???? Ia fa vreo 7 genoflexiuni, 8 abdomene, 9 flotari, 10 sprinturi, 11 scari inainte si inapoi....dupa care , vino cu fizicul ala derutant si ochelarii de soare si explica : DE CE

Vezi toate comentariile (11)
Comentează