SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Se retrage Novak Djokovic de la Australian Open? Declarații alarmante ale sârbului: „Nu cred că voi reuși să mă recuperez”

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Fritz / Sursă foto: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Novak Djokovic, în timpul meciului cu Fritz / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 18:09 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 18:29

Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) a obținut o victorie dramatică în fața americanului Taylor Fritz (23 de ani, 31 ATP), scor 7-6 (1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2, într-un meci în care sârbul a acuzat probleme serioase de ordin fizic. Parcursul lui Nole la Australian Open stă acum sub semnul incertitudinii.

De opt ori câștigător la Antipozi, Novak Djokovic a început să aibă probleme fizice pe durata celui de-al treilea set al partidei cu Taylor Fritz. Liderul mondial a beneficiat și de două time-out-uri medicale, momente în care a primit îngrijiri din partea fizioterapeutului. Sârbul s-a confruntat cu probleme în zona șoldului și în zona abdominală , care l-au afectat vizibil începând cu cel de-al treilea set: Nole nu mai putea alerga după toate mingile, viteza la servicu a scăzut, iar grimasele de durere îl însoțeau pe sârb la aproape fiecare lovitură. 

Djokovic a cedat seturile trei și patru, iar fanii se gândeau deja la un abandon al acestuia. Totuși, sârbul a izbutit o revenire miraculoasă și a câștigat decisivul cu 6-2. După meci, Nole a recunoscut că durerile s-au mai domolit la finalul setului patru, dar că accidentarea l-ar putea scoate prematur din turneu. 

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Fritz / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic, în timpul meciului cu Fritz / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic, în timpul meciului cu Fritz / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic, în timpul meciului cu Fritz / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic, în timpul meciului cu Fritz / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+2 FOTO
  • Sursă foto: Guliver/Getty Images

Novak Djokovic: „Nu cred că voi reuși să mă recuperez”

„În acest moment, știu că mă confrunt cu o ruptură a mușciului”, a spus Nole, imediat după finalul partidie. „Nu cred că voi reuși să mă recuperez în mai puțin de două zile și nu știu dacă voi putea sau nu să ies din nou pe terren”, a adăugat liderul la zi din clasamentul ATP. 

Victoria istovitoare cu Fritz va ocupa pentru totdeauna un loc special în inima sârbului, după cum a recunoscut după meci: „Cu siguranță, e una dintre cele mai speciale victorii din viața mea. Nu contează turul în care s-a jucat sau împotriva cui am fost pe teren, dar, în aceste circumstanțe, e ceva ce îmi voi aminti pentru totdeauna”.

În optimi, Novak Djokovic ar trebui să-l înfrunte pe canadianul Milos Raonic (30 de ani, 14 ATP), adversar pe care Nole îl conduce cu 11-0 în raportul meciurilor directe.  Dacă sârbul nu se retrage din turneu, confruntarea ar trebui să aibă loc duminică, pe Arena „Rod Laver”. 

Spectatorii au fost dați afară de pe arena Rod Laver, din cauza startului carantinei

Arena Rod Laver a fost golită în timpul meciului dintre Novak Djokovic și Taylor Fritz , din cauza carantinei impuse de autoritățile din Australia

Australienii nu se joacă. Daniel Andrews, guvernatorul regiunii Victoria, a decis instaurarea unei carantine de 5 zile, în întreaga regiune, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost confirmate întru-un hotel, informează Theaghe. Implementarea măsurilor restrictive începe sâmbătă, la ora Australiei 00:00, lucru care a afectat și Grand Slam-ul de la Antipozi.

În setul 4 al disputei dintre Djokovic și Fritz, arbitrul de scaun a oprit jocul. Oficialii au înștiințat fanii că trebuie să părăsească arena Rod Laver. Ora limită stabilită a fost 23:30, pentru a putea ajunge acasă la timp, înainte de startul carantinei. Spectatorii au huiduit copios anunțul, dar s-au conformat. Meciurile din următoarele 5 zile, în faza sferturilor și optimilor, se vor disputa cu tribunele goale. 

Citește și alte știri din tenis: 

FOTO Scene incredibile la Australian Open! Spectatorii au fost dați afară de pe arena Rod Laver, din cauza startului carantinei

Simona Halep e deja cu gândul la Iga Swiatek: „M-a distrus la Roland Garros!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
3584529668261270
Camelia Grigoras  •  13 Februarie 2021, 09:12

Da! Bună logică ,ce să zic! Întrerupe un meci când e aproape de 3-0?? Nu înțeleg comentariile răutăcioase chiar și atunci când vizibil nu e cazul.... Cine ar face așa ceva? Eu zic să fiți mai atenți când vă dați cu părerea!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  12 Februarie 2021, 21:40

Bravo "terapeutilor", cum le stiti voi pe toate!!!

wisebit
wisebit  •  12 Februarie 2021, 21:06

Nole era bun de TNB! :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează