SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Ce a schimbat Carlos Alcaraz în alimentație pentru a ajunge numărul 1 în lume: „Nu mai poate să spună că le urăște”

Carlos Alcaraz // foto: Imago Images
Carlos Alcaraz // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 13 septembrie 2022 11:59 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 12:56

Spaniolul Carlos Alcaraz (19 ani), noul număr 1 mondial în tenisul masculin, și-a schimbat stilul de viață pentru a ajunge la nivelul din prezent.

El a lucrat îndeaproape cu preparatorul fizic Juanjo Moreno. Carlos a ținut cont de multe aspecte pentru a ajunge în vârf. Pe lângă partea de muncă fizică, au existat și modificări în alimentația lui Alcaraz, iar despre asta a oferit detalii Juanjo Moreno.

Caz șocant! Ecuador ar putea fi exclusă de FIFA de la Mondial în ultima clipă. Un internațional are actele falsificate! S-a născut în Columbia și a recunoscut tot!
CM 2022
Caz șocant! Ecuador ar putea fi exclusă de FIFA de la Mondial în ultima clipă. Un internațional are actele falsificate! S-a născut în Columbia și a recunoscut tot!

Ce a schimbat Carlos Alcaraz în alimentație pentru a ajunge numărul 1 în lume

„A fost greu să-l convingem. Sunt obiceiuri dificil de asimilat, dar care sunt necesare pentru menținerea și îmbunătățirea performanței unui sportiv. De exemplu, să mănânce banane pentru că ele conțin și macronutrienți, și micronutrienți de care va avea nevoie.

Nu poate spune: «Urăsc bananele, nu mănânc!». La fel cu sushi, care are diverse texturi cu care nu era obișnuit, care ne ajută să obținem glicogen. S-a convins că e mâncare sănătoasă și îi place mult”, a dezvăluit Moreno.

Carlos Alcaraz a devenit luni lider în clasamentul ATP, grație victoriei de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. A fost, de altfel, primul turneu de acest nivel cucerit de iberic, după 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3 în finala cu norvegianul Casper Ruud.

Mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, pe patul de spital: „Cu această ocazie, mi-am făcut și o operație estetică”

„Domnul cu biciul” din spatele lui Carlos Alcaraz: „Are potențial pentru a fi unul dintre cei mai buni din istorie”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  13 Septembrie 2022, 17:02

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  13 Septembrie 2022, 16:01
Postat de Magneto9 pe 13 Septembrie 2022, 14:17

deci concluzia, baga banane si sushi si ajungi ca Alcaraz

Nu au putut traduce toată declarația, ar fi trebuit niște bănuți

v1ad
v1ad  •  13 Septembrie 2022, 15:35

Mai este unul si pe la noi. Are tatic in industria farma si mamica cu pregatire anti-doping (oare de ce) si ne spune prin reclame tv ca a ajuns campion mondial mancand doar sanatoasele legume congelate

Vezi toate comentariile (5)
Comentează