SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Caz incredibil în New York: un fost mare tenisman de culoare a fost pus la pămînt de polițiști!

Articol de GSP - Publicat joi, 10 septembrie 2015 12:50

Departamentul de poliție din New York investighează un caz în care este implicat fostul tenisman american James Blake, care a fost trîntit la pămînt de un polițist în fața hotelului său și încătușat, după ce a fost confundat cu un suspect în cazul unei infracțiuni cu carduri bancare.

"Are de ce să fie supărat", a declarat comisarul de poliție William Bratton celor de la nytimes.com. Poliția a urmărit înregistrarea video care arată cum James Blake a fost luat cu asalt de polițist, spun surse din cadrul anchetei. Polițiștii l-au reținut pe Blake pentru 15 minute, timp în care au urmat procedura pentru a-l identifica, dar i-au dat drumul după ce și-au dat seama că e o confuzie.

"În mintea mea, cred că e implicat și un factor rasial, dar nu contează, nimeni nu ar trebui să facă asta nimănui. Eu nu m-am opus, nu am făcut nimic, doar stăteam acolo. Nu era nevoie de asemenea intervenție. Mi s-a vorbit foarte agresiv, iar eu nu tolerez nici un fel de exces de zel din partea poliției", a explicat Blake, care este fiul unui tată de culoare și a unei mame albe.

Fost sfertfinalist la Openul american, James Blake lucrează pentru sponsorii de la US Open 2015.

Incidentul are loc într-o perioadă extrem de sensibilă în Statele Unite ale Americii. În ultimul an, poliția a fost contestată puternic de către comunitatea de culoare, după ce evenimentele din Ferguson, Missouri, în care un tînăr de culoare a fost ucis de un polițist alb, au dus la o serie de proteste pe tot cuprinsul țării.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
adicn
adicn  •  10 Septembrie 2015, 14:32
Postat de ovidiu_3003 pe 10 Septembrie 2015, 14:24

***

Nu te-ar prinde și pe tine...așa nevinovat :))

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Septembrie 2015, 14:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează