SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cîştigătoare în premieră » Na Li şi Dominika Cibulkova joacă mîine pentru trofeul de la Australian Open

Articol de - Publicat vineri, 24 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 23 ianuarie 2014 22:49

În 2014, pe trofeul de la Australian va fi scris, mîine, un nume în premieră. Finalistele din acest an, Cibulkova şi Li, nu s-au impus niciodată la Antipozi.

Dacă chinezoaica în vîrstă de 31 de ani a mai ajucat aici două finale, pentru Cibulkova e prima finală de Mare Şlem în care se califică.

Pentru a ajunge să-şi dispute trofeul "Daphne Akhurst", cele două au obţinut victorii în semifinalele pe care le-au disputat ieri. Na Li a trecut de Eugenie Bouchard cu 6-2, 6-4, iar slovaca de Agnieszka Radwanska cu 6-1, 6-2. "E minunat că am ajuns pînă aici, mă simt ca într-un vis. O să încerc să joc cît de bine pot", a spus cea alintată Domi. Înainte de Australian Open 2014, cel mai bun rezultat al jucătoarei în vîrstă de 24 de ani fusese calificarea între primele patru la Roland Garros, în 2009.

De cealaltă parte, Na Li are deja un trefeu de Grand Slam, cucerit la Roland Garros în 2011, la care se adăugă şi cele două finale jucate la Melbourne în 2011 şi 2013, cînd a fost învinsă de Kim Clijsters, respectiv Victoria Azarenka. "Acum am mai multă experienţă, dar tot trebuie să lovesc mingea, să joc bine pentru a cîştiga trofeul", a spus Na Li. Cele două s-au întîlnit de patru ori pînă acum şi de fiecare dată s-a impus chinezoaica.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  24 Ianuarie 2014, 20:49

Eu zic ca o sa castige Domi e prea in forma sa rateze trofeul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează