SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondenţă din Franţa » Premieră negativă! Na Li şi Stanislas Wawrinka au fost eliminaţi încă din primul tur la Roland Garros

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 27 mai 2014 22:33

Niciodată pînă acum nu s-a mai întîmplat că învingătorii de la Australian Open să părăsească turneul de la Paris încă de la meciul de debut

Al doilea turneu de Mare Şlem al anului a rămas de ieri fără cîştigătorii primului. Stan Wawrinka a fost eliminat luni seară de spaniolul Guillermo Garcia Lopez, iar Na Li ieri, de Kristina Mladenovic.

Al treilea jucător al lumii a cedat meciul său de debut la Roland Garros în patru seturi, 4-6, 7-5, 2-6, 0-6. Elveţianul a motivat spunînd că nu şi-a găsit ritmul. "Meciul nu a fost bun deloc. Am încercat să fiu agresiv, să fac ceva pe teren, dar nimic nu a funcţionat. E dezamăgitor, sînt trist pentru că am pierdut, dar asta nu schimbă faptul că am fost eliminat", a completat elveţianul.

După şocul de ieri, spectatorii de la Paris au mai fost martori la unul. A doua jucătoare a lumii şi cîştigătoarea de la Australian Open, chinezoaica Na Li, a pierdut şi ea încă din primul tur. Franţuzoaica Kristina Mladenovic a cîştigat meciul de ieri cu 7-5, 3-6, 6-1. "Nu conta cine juca împotriva mea, oricum ar fi cîştigat, simt că am cedat această partidă fără prea multă luptă", a spus Li.

Sorana e optimistă
Sorana Cîrstea s-a calificat ieri în turul al doilea la Roland Garros, după ce a trecut de canadianca venită din calificări Aleksandra Wozniack cu 6-7 (3), 7-5, 6-2. Românca în vîrstă de 24 de ani a întrerupt o serie de 6 turnee la care a pierdut de la meciul de debut. "Niciodată nu e uşor în primul tur la un turneu de Mare Şlem. A fost un meci pe care mi l-am complicat singură, dar vreau să iau partea pozitivă, şi anume aceea că am cîştigat", a spus ea. În turul următor ea o întîlneşte pe brazilianca Teliana Pereira, cea care o învingea în 2014 la Charleston. "E un alt turneu, alte condiţii şi sper să joc cît mai bine în faţa ei", a spus Sorana. De numele ei se leagă cel mai bun rezultat al unei românce la Roland Garros în ultimii ani, ea ajungîng în 2009 pînă în "sferturi".

Plăcerea vinovată a Şarapovei
Maria Şarapova a recunoscut că este înnebunită după celebrele prăjituri frantuzeşti macarons. Ea a fost întrebată cîte îşi dă voie să mănînce şi cînd mănîncă mai multe, pentru a sărbători o victorie sau pentru a trece peste o înfrîngere. "Aş putea să răspund la această întrebare o dată ce turneul s-a încheiat. Depinde de cît de proaspete sînt. Nu ştiu. De cele mai multe ori nu exagerez, dar în situaţii dificile îmi permit să mănînc mai multe", a spus Maria. Rusoaica o întîlneşte în turul al doilea pe Ţvetana Pironkova din Bulgaria.

Tablou scuturat
Grigor Dimitrov s-a înscris şi el pe lista capilor de serie din partea superioară care părăsesc turneul de la Paris încă de la primul meci. Bulgarul, care a cîştigat turneul de la Bucureşti, a fost învins ieri de Ivo Karlovici cu 6-4, 7-5, 7-6(4). "E dezamăgitor pentru mine, mai ales că nu am avut un sezon prost pe zgură. Nu mi-am găsit deloc ritmul şi nu am reuşit să profit de micile şanse pe care le-am avut pe parcursul partidei", a spus al 12-lea jucător al lumii. Înfrîngerea lui Grigor vine după cele ale lui Wawrinka, 3 ATP, şi Nishikori, 10 ATP.

Antrenor? Poate după Roland Garros
Andy Murray s-a calificat ieri în turul al doilea, după ce a trecut de Andrei Golubev din Kazahstan cu 6-1, 6-4, 3-6, 6-3. Britanicul, care deocamdată este fără antrenor după ce s-a despărţit de Ivan Lendl în luna martie, a spus că abia după încheierea turneului de la Paris ar putea anunţa cu cine urmează să lucreze pentru următoarea perioadă. "Ştiu ce vreau, m-am gîndit mult la această problemă, am vorbit cu cine trebuie, dar vom vedea. Un angajament de asemenea însemnătate nu se face de pe o zi pe alta", a spus Murray.


Program români
Turul al doilea
Monica Niculescu-Paula Ormaechea (Arg) azi
Simona Halep (4)-Heather Watson (MBR) mîine
Sorana Cîrstea (26)- Teliana Pereira (Bra) mîine

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează