SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondență din Madrid » Stop în "sferturi" » Irina Begu a pierdut în fața Petrei Kvitova în două seturi: Adios! Deocamdată

Articol de , - Publicat vineri, 08 mai 2015 00:00

Românca a întîlnit-o pe Petra Kvitova, numărul 4 mondial, în fața căreia a cedat, 5-7, 3-6, salvînd însă înainte 3 mingi de meci.

Arena "Arantxa Sanchez Vicario" se golește și se umple la loc. Tocmai s-a încheiat acolo un duel imens, de 3 ore și 5 minute, în care Svetlana Kuznețova a revenit de la două mingi de meci și a învins-o pe Lucie Safarova.

Publicul respiră și el din greu, dar se pregătește pentru ceea ce urmează, o altă înfruntare, ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin. Irina Begu, 37 WTA, dar 31 începînd de luni, o întîlnea în premieră pe Petra Kvitova, dubla campioană de la Wimbledon.

Duel tactic și al forței

Cît de condimentate sînt aceste prime înfruntări! Se lovesc frumos orgolii, ambiții și dorințe. Amîndouă servesc bine, cu excepția a două game-uri de la început, în care avîntul și emoțiile au exagerat lungimea loviturilor sau au făcut brațul să tremure. E o ciocnire între două jucătoare care pot produce explozia în rachetă, care caută unghiurile și lungul de linie, într-o permanentă bătălie a suflului.

Cînd lovește plat, mingea Petrei acolo rămîne, nu mai sare, Irina caută să varieze, înalță, apoi trimite și ea puternic. Cînd Kvitova apucă să preia inițiativa și cîștigă timp, poate face ce vrea pe teren. Dar cînd Irina taie unghiul, lovind lung, surprinde.

Experiență superioară

Merg cap la cap pînă la 6-5 în favoarea cehoaicei și acolo Begu cedează. Un tie-break ar fi fost ca o cutie cu surprize, așa însă, Petra acceptă avantajul primului set smuls cu 7-5.

Mai mult, prelungește asaltul, făcînd repede 3-0 în al doilea, cu un break luat iute. De acolo, e o cursă în care Irina se află mereu în urmă, chiar dacă nu atît de departe. La 3-5, salvează trei mingi de meci ale adversarei, iar lumea aplaudă, vrea să vadă mai mult. Cele 3 ore dinainte au lărgit apetitul pentru dramă, confruntare, intrigă.

Cînd îi vine însă rîndul să servească, cehoaica se concentrează perfect și închide la prima ocazie. 7-5, 6-3, în o oră și 32 de minute, Kvitova merge mai departe, dar românca rămîne cu un nou reper atins: primul sfert de finală într-un turneu Premier Mandatory. Ceva ce nu se uită niciodată. O premieră.

85 la sutădin punctele jucate cu primul serviciu au fost cîștigate ieri de Petra Kvitova, în timp ce Irina Begu a avut doar 67%, raportate la frecvențe de 61, respectiv 50 la sută

31e locul pe care îl va ocupa românca în clasamentul WTA de luni, cel mai bun al carierei. Precedentul era 33, atins anul acesta, în februarie

100.315 eurova primi Irina pentru prezența în "sferturi", al doilea premiu ca mărime după cel de la Australian Open, unde a ajuns în "optimi"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
itrobert
itrobert  •  08 Mai 2015, 10:47

Comentatorul a vazut meciul foarte tare bagat in priza. Kvitova a puncat in primul set cand a avut nevoie si a castigat cu 7-5 iar al doile aset a fost la discretia ei. In loc sa fie 6-2 s-a terminat 6-3... M-a plictisit ata de tare jocul astora incat am tuns si gazonu intre timp... Zicea careva ca e pe urm,ele Simonei; hai sa fim seriosi... Simo a pierdut la Wozniacki cu lupta serioasa in fata cuiva care a prins o zi fantastica; am vazut lovituri senzationale de ambele parti si am vazut meciul cu sufletu' la gura. De data asta a fost o fasaiala jenibila. Fata asta serveste bine (cand ii intra) si in rest are un joc foarte slab. NU poate schimba directia, u poate plasa pe extremitati si nu are anduranta. NU sunt hater, ii doresc mult noroc si o minte limpede, dar Simo e cu multe clase peste ce am vazut azi. (azi fiind probabil cea mai buna performanta a acestei tenismane)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează