SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DIN PARIS // GALERIE FOTO 40 de ani de la unicul titlu de Mare Șlem cucerit de o româncă » Virginia Ruzici a fost premiată la Paris

FOTO: Raed Krishan +4   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 05 iunie 2018 15:52

Virginia Ruzici (63 de ani), singura jucătoare română care a câștigat un turneu de Mare Șlem, e prezentă zilele acestea la Paris, așa cum procedează în fiecare an.

Românca a fost premiată azi pe arena Philippe Chatrier pentru aniversarea a 40 de ani de la câștigarea trofeului de la Roland Garros, unicul succes al acesteia în turneele de Mare Șlem, performanță izbutită în 1978. 

"Mă bucur că aici s-a îndeplinit unul dintre visele mele din copilărie. Turneul de la Paris rămâne cel mai mare pentru jucătoarele din România. Sunt emoționată să fiu din nou aici și vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut atunci să ajung la acest trofeu important", a declarat Virginia Ruzici

Bernard Giudicelli, președintele Federației Franceze de Tenis, și Guy Forget, directorul turneului de la Roland Garros. 

În finala din 1978, Virginia Ruzici a învins-o pe Mima Jausovec, 6-2, 6-2. Doi ani mai târziu, în 1980, Ruzici a mai disputat o finală la Roland Garros, pierdută în fața lui Chris Evert, 0-6, 3-6.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cobadin33
cobadin33  •  05 Iunie 2018, 21:43

O mare performanta sportiva a d-nei Ruzici, ignorata de regimul comunist (am citit undeva ca succesul sportiv al Virginiei s-a suprapus cu nu stiu ce Congres PCR) dar ignorata si in ziua de azi, din considerente comerciale, pur si simplu nu aduce "click-uri" pe site si implicit nici bani din publicitate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează