SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență din Paris » Timp pentru respirație » Alexandra Dulgheru s-a luptat cu adversara și cu răceala în victoria cu Nicole Gibbs

6-3 e raportul victorii-înfrîngeri, pe zgură, în acest sezon, pentru Alexandra Dulgheru // Foto: Getty Images
6-3 e raportul victorii-înfrîngeri, pe zgură, în acest sezon, pentru Alexandra Dulgheru // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2015 00:00

Românca, numărul 51 mondial, a învins-o cu 6-3, 6-1 pe americanca Nicole Gibbs și o va întîlni în continuare pe Alize Cornet. Ea a primit cîteva avertismente pentru depășirea timpului.

Pe Terenul 16 se intră greu, pe după un cordon în culorile siglei de la Roland Garros, cărămiziu și verde închis. În cele cîteva rînduri de tribună sînt români, americani și francezi.

Probabil și alte nații, dar primele două se manifestă cel mai vizibil, în funcție de cine cîștigă punctele. Alexandra se descurcă foarte bine, are prilejul să-și testeze jocul, să încerce tot ce poate face împotriva unei adversare care nu e foarte obișnuită cu zgura.

"Nu mai jucasem contra ei, dar știam că e muncitoare pe teren. Pe hard însă blochează mai bine, aici, pe zgură, e altceva", spunea Piti după meci. "Cînd îi dădeam un pic de ritm, ataca, de aceea am variat".

Mai mult decît adversara, românca s-a luptat să respire cît mai bine, fiind răcită. "Aveam nevoie de mai mult timp ca să-mi reglez respirația după schimburile mai lungi", a explicat ea.

Arbitru în scaun a fost experimentatul francez Pascal Maria, 41 de ani, cel care a oficiat, spre exemplu, legendara finală de la Wimbledon 2008, dintre Nadal și Federer. El a dictat cîteva avertismente pentru depășirea timpului contra Alexandrei, care au costat-o primul serviciu.

"Nu mă mai arbitrase niciodată, mi-a plăcut asta. E un arbitru mare, cu finale importante în carieră. Mi-a spus de la începutul meciului că sînt cam lentă și atunci i-am explicat de ce. El n-avea ce să facă, e strict și profesionist, și-a văzut de treaba lui", a spus Alexandra. "Am înțeles că e o persoană foarte simpatică, amuzantă, dar în timpul meciului e concentrat și corect".

După meci, Piti a mai avut un mic incident: din cauza răcelii, i s-a făcut rău la duș. "M-a luat cu amețeală, cu transpirații. Am mai pățit-o, nu m-am speriat, dar trebuie să mă fac bine pentru următorul meci", a încheiat ea.

Cu familia alături

De multă vreme nu i-a mai avut Alexandra lîngă ea pe părinți la un turneu. "De trei ani, de cînd m-am accidentat și m-am operat la genunchi. N-am jucat, apoi am stat mai prost din punctul de vedere financiar", a explicat ea.

Acum însă nu doar aceștia o însoțesc, ci și nepoțelul ei, Benji, 5 ani, fiul surorii mai mari, Bianca. Micuțul e deja vedetă printre jucători: la Indian Wells a poposit în brațele Serenei, ale lui Federer și Nadal, printre alții.

Lui Piti îi pare bine că e alături de cei dragi. "Stăm într-un apartament micuț, la Porte de Versailles, dar mie îmi place toată gălăgia, îmi dă energie. Îmi doresc ca pe viitor să fiu mai des cu ai mei la turnee", a spus ea.

Nimic de pierdut cu Cornet

Următoarea adversară a lui Dulgheru este Alize Cornet, care ieri a trecut în trei seturi de Roberta Vinci. În ultimul meci direct, Piti a învins-o pe franțuzoaică la Doha, după un meci senzațional, tot în trei seturi.

"Va fi greu, deși am amintiri frumoase de la cea mai recentă întîlnire. O știu de mult, de la junioare, mereu am avut meciuri bune cu ea. Simt că nu am nimic de pierdut. Sigur vom juca pe un teren mare, dar îmi place asta, e o ocazie, publicul va fi de partea ei, e normal. Sper să mă refac cît mai bine, și la Doha am fost răcită", e explicat Piti.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
987582911275137
Florin Serban  •  26 Mai 2015, 13:59

Poate juca iar cu Halep daca trece de Cornet. De data asta sper sa o bata pe halep .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează