SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Corespondență din Spania » Arde Madridul » Simona Halep revine în locul unde anul trecut a început furia pozitivă a zgurii pentru ea

Simona Halep își dorește un traseu cît mai lung pe zgura de la Madrid // Foto: Getty Images
Simona Halep își dorește un traseu cît mai lung pe zgura de la Madrid // Foto: Getty Images

Articol de , - Publicat duminica, 03 mai 2015 00:00

Simona Halep, favorită numărul 2 în turneul Premier Mandatory, o întîlnește pe Alize Cornet, astăzi, după ora 13:00, liveTEXT pe GSP.RO, în fața căreia are bilanț negativ.

Toată lumea e în capitala Spaniei zilele acestea. De fapt, toată lumea bună, de vîrf, e pe tabloul principal al Mutua Madrid Open. Și toată lumea bună vrea să triumfe.

Începînd cu Serena Williams și Maria Șarapova, campioanelor ultimelor două ediții, și continuînd cu jucătoarele de Top 10, previziunile par deschise. Sau e Simona Halep cea care ar trebui pusă chiar mai sus pe lista candidatelor la cucerirea trofeului cu țepi aurii? De ce nu?

Spre deosebire de anul trecut, cînd a ajuns în finală venind după numai un meci cîștigat pe zgură, în Cupa Fed, contra Serbiei, și apăsată de o accidentare la mușchii abdominali, acum lucrurile stau altfel.

Halep a atins semifinalele la Stuttgart și a luptat formidabil acolo. A simțit mirosul aspru de zgură proaspăt udată, a alergat pe covorul roșu pînă și-a schimbat culoarea șosetelor, în plus, are în spate un început de sezon cu numai 4 înfrîngeri și 26 de meciuri cîștigate.

Azi, în debutul de la Madrid 2015, o întîlnește pe Alize Cornet, în fața căreia are bilanț negativ, 1-2, dar pe care n-a mai întîlnit-o de un an încoace. Adică din perioada veritabilei, explozivei ascensiuni.

Ceea ce poate însemna mult. În suplimentul turneului, ediția de ieri, Simona e cotată favorită la titlu, după Serena și Maria însă. "Caja Magica pare să-i fi oferit un plus de calitate și de speranță pentru că după finala de aici a arătat cel mai bun tenis al ei", se scrie în articolul dedicat tabloului feminin.

"A jucat finala și la Roland Garros, pierzînd tot la Șarapova, doi spini pe care vrea să-i extragă în 2015. Calmă și concentrată pe teren cînd mingea nu e în joc, corpul ei devine gigant cînd împunge cu racheta", așa sună caracterizarea plastică făcută Simonei.

Una care se va vedea pe viu azi, pe Terenul Central "Manolo Santana", în al doilea meci din program.

3 turneea cîștigat Simona Halep în 2015, la Shenzhen, la Dubai și  la Indian Wells

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
catalynn
catalynn  •  03 Mai 2015, 16:01
Postat de satyricon pe 03 Mai 2015, 10:18

Bafta Simona! Sa faci un meci bun si sa castigi azi. Si sa faci un turneu foarte bun si sa-l câștigi!

Cred ca te-a auzit :-)

balauru48
balauru48  •  03 Mai 2015, 11:38

nu ne intereseaza!!!

hutul
hutul  •  03 Mai 2015, 11:31

„Furia pozitivă a zgurii” a Simonei nu a început acum doi ani la Roma, unde a învins-o pe Radwasnka ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează