SPORTURI  »  TENIS  »  SPECIAL GSP

Corespondență GSP din Paris // Războiul antrenorilor » Cum s-au comportat Darren Cahill și Anabel Medina Garrigues în timpul finalei Halep - Ostapenko

Darren Cahill // FOTO: Guliver/GettyImages
Darren Cahill // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2017 11:04

*** Specialistul GSP.ro în tenis, Iulian Pavel, a fost la Paris și a semnat corespondențele de la finala Roland Garros ***

  • Australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a privit finala fix de lângă loja apropiaților lui Halep, dar la distanță de părinții Simonei.
  • Fosta jucătoare WTA Anabel Medina Garrigues a stat lângă mama lui Ostapenko, cea care a fost și prima antrenoare a noii câștigătoare de la Roland Garros

Am urmărit indicațiile și trăirile celor doi pe tot parcursul finalei. Începutul a fost al lui Cahill, gesturi sugestive către Simona Halep în timpul game-urilor și după fiecare schimbare de servă. "Privește în față, nu contează punctul pierdut, gândește-te doar la ce urmează!", pare să spună australianul făcând semne asemănătoare cu ale unui fotbalist care îi îndeamnă pe colegi să urce în atac.

Stană de piatră

Calmul fostului antrenor al lui Agassi s-a transferat și către Simona, cel puțin în primul set. Nu la fel se poate spune despre Ostapenko. A fost nervoasă în prima manșă, s-a uitat de multe ori către Medina Garrigues, dar fără folos. Iberica era stană de piatră, cu ochelari și cu o șepcuță, nu exprima nicio emoție, de multe ori fiind surprinsă cu mâna la falcă. Medina nu a putut să-i stăpânească emoțiile tinerei sale eleve.

"Jelena părea obosită, făcea gesturi care denotau tristețe. A existat un moment când a fost foarte nervoasă, nu reușea să se relaxeze. La 3-0 și-a zis: Ajunge, voi încerca să-mi fac jocul. Are o capacitate fantastică de reacție" Medina Garrigues

Pumnul revenirii

Totul s-a schimbat după cele 3 mingi de break salvate de letonă la 3-0 în setul secund. Jelena a căutat-o din nou cu privirea, iar Medina a ridicat pumnul. Și Ostapenko a simțit momentul prielnic. Mingile au prins tot mai des linia, primele indicații veneau, în sfârșit de la antrenoare: "Continuă să joci la fel, tu decizi punctele!". Și gesturi sugestive pentru respirații adânci.

Cahill se ridică

Darren a simțit că este o situație dificilă. Era 3-2, cu un break făcut de letonă. A aplaudat-o pe Simona, a strâns pumnul și i-a repetat semnele din prima manșă: "Privește doar înainte!". Apoi, la 3-4, pentru prima oară în meci, după 4 game-uri pierdute de Halep, se ridică. Cei doi și-au vorbit din priviri, iar românca a părut să simtă presiunea pentru prima dată. De partea cealaltă, Medina și mama lui Ostapenko sunt entuziasmate. Iar arena a trecut de partea Jelenei.

Gestul nervos al Simonei

Un alt moment important al meciului a fost la 4-5 în setul secund. Halep și-a pierdut game-ul pe propriul serviciu și letona urma să servească pentru decisiv. Constănțeanca s-a enervat, nu simțea susținerea lui Cahill, și a făcut un semn nervos cu racheta să se ridice. Australianul s-a conformat, fără folos, set decisiv. Imediat, Darren a repetat gestul și a așteptat până când Halep a revenit de pe bancă pentru al treilea set.

Medina zâmbește, Cahill cu mâinile în cap

Simona a avut o șansă și în decisiv, când a condus cu 3-1. A pierdut imediat breakul, australianul a aplaudat-o și a încurajat-o din nou. Dar Halep intrase deja în starea de nervozitate maximă. Din acel moment nu a mai privit spre lojă, chiar dacă Darren a stat mult timp în picioare și i-a căutat privirea.

La final, după 5 game-uri consecutive ale letonei, antrenorul Simonei a stat într-o poziție specifică dezamăgirii, cu mâinile în cap, în timp ce loja opusă era în al nouălea cer. Medina Garrigues era fericită. Nebunia și inocența lui Ostapenko a fost peste valoarea și experiența lui Halep.

"Înainte de finală i-am zis să se concentreze, să profite pentru că toate presiunea e pe umerii lui Halep, care avea în joc poziția de lider mondial" Anabel Medina Garrigues

"Următoarele câteva zile vor fi foarte grele, dar va merge acasă, va fi în preajma prietenilor și a familiei, se va regrupa și cred că va fi curând nerăbdătoare să se întoarcă pe teren. Am încredere că va trece peste ceea ce s-a întâmplat aici" Darren Cahill

"Dacă lăsăm la o parte cele două momente, la 1-0 și 3-0 în setul doi, în nicio altă situație, de-a lungul turneului, Jelena nu a plecat capul, nu a renunțat. Sunt mândră că a reușit"
Anabel Medina Garrigues

Colaborare scurtă

Jelena Ostapenko este antrenată de Anabel Medina Garrigues de aproximativ 9 luni. Cele două au început colaborarea în toamna anului trecut, în perioada turneelor asiatice. Letona a dorit chiar mai devreme, în 2015, însă iberica încă dorea să concureze în circuitul WTA. Darren Cahill o antrenează pe Halep din martie 2015, cu o scurtă perioadă de pauză în acest an.

Citeşte şi: Corespondență GSP din Paris // Finala mea: între livetext și infarct » Trimisul Gazetei la Roland Garros povestește cât de greu e să îți păstrezi echilibrul când ești și jurnalist, și suporter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
andrei.33
andrei.33  •  12 Iunie 2017, 23:10

Articol de umplutura alumentat mai mult de imaginatia *** decat de realitate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gizeh
gizeh  •  12 Iunie 2017, 20:36

Cred că australianul își va respecta contractul,dar nu îl va reînoi ... așa îmi dă impresia.

rzvx
rzvx  •  12 Iunie 2017, 18:47

"Constănțeanca s-a enervat, nu simțea susținerea lui Cahill, și a făcut un semn nervos cu racheta să se ridice. Australianul s-a conformat, fără folos, set decisiv. Imediat, Darren a repetat gestul și a așteptat până când Halep a revenit de pe bancă pentru al treilea set." Excelent :))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează