SPORTURI  »  TENIS  »  INIȚIATIVĂ

COVID-19. Susținut de Nadal și Federer, Novak Djokovic oferă detalii despre un plan de impact: donații de peste 1 milion de dolari pentru jucătorii slab clasați

Djokovic, Federer și Nadal pozând împreună la o ediție a ATP Finals Foto Guliver/GettyImages
Djokovic, Federer și Nadal pozând împreună la o ediție a ATP Finals Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 14:31

Preşedintele Consiliului jucătorilor profesionişti de tenis din circuitul ATP, sârbul Novak Djokovic, aflat în izolare la Marbella împreună cu familia, şi-a expus propunerile de creare a unui fond de ajutorare economică pentru jucătorii aflați între locurile 250-700 în clasamentul mondial. 

Inițiativa e sprijinită de Rafael Nadal și Roger Federer, scrie cotidianul spaniol Marca. ''Vrem să-i ajutăm pe jucători. Mulţi dintre ei au în vedere să renunţe la tenisul profesionist deoarece pur şi simplu nu pot supravieţui financiar'', a afirmat Djokovic.

''Primii 250 de jucători ai lumii sau cea mai mare parte a lor au jucat în calificări la Australian Open în acest an, iar astea le-a dus o sumă decentă de bani. De la locul 250 în jos se duce adevărata bătălie financiară, acolo sunt jucători care nu sunt susţinuţi de federaţii şi nu au sponsori'', a mai spus liderul mondial. 

Contribuții între 5.000 și 30.000 de dolari

În scrisoare, Djokovic propune ca primii 100 de jucători din clasamentul la simplu şi primii 20 din cel de dublu să contribuie cu sume între 5.000 şi 30.000 de dolari, în funcţie de scara valorică, la fondul pentru ajutorarea jucătorilor, care ar totaliza astfel circa 1.050.000 dolari.

Tenismenii aflaţi între locurile 50 şi 100 ar contribui cu 5.000 de dolari fiecare, cei de la locul 20 la 50 ar da 10.000 fiecare, ocupanţii locurilor 10-20 ar dona 15.000 de dolari, cei clasaţi pe poziţiile 5-10 ar da câte 20.000 de dolari, iar primii cinci clasaţi ar oferi 30.000 de dolari fiecare. Cei mai buni 20 de jucători de dublu ar contribui fiecare cu 5.000 de dolari, iar Horia Tecău, aflat pe locul 20 mondial, ar fi printre ei.

Nole și-a expus ideile pe grupul de WhatsApp în care se află și restul jucătorilor din Top 100. Faptul că sârbul se află în Spania a făcut ca discuțiile cu Rafa Nadal să fie mai dese. O parte a acestui plan de ajutorare a fost prezentată vineri de către preşedintele federaţiei germane de tenis, Dirk Hordoff.

STRATEGIE COMUNĂ

Acesta a explicat că există o strategie din partea ITF (Federaţia Internaţională de Tenis), Grand Slam, ATP şi WTA, prin care jucătorii între poziţiile 250 şi 700 vor primi câte 10.000 de dolari pentru a depăşi pauza impusă de coronavirus, iar aceste subvenţii ar veni de la primii 100 de jucători din clasament.

Cu contribuţiile preconizate de la turneele de Grand Slam şi ATP, ajutorul total ar putea depăşi patru milioane de dolari. "Turneele de Grand Slam vor contribui cu 500.000 de dolari fiecare", a adăugat Djokovic. Djokovic, Nadal şi Federer au propus ATP-ului ca jumătate din premiul oferit la Turneul Campionilor de la Londra, dacă se va desfăşura, să fie alocat fondului de sprijin.

Citește și alte știri despre tenis:

Încă o competiție importantă din tenis e amânată de COVID-19 » Laver Cup, tot la Boston, dar în 2021

COVID-19. Imaginea zilei în Spania: Rafael Nadal, videoconferință cu un pacient diagnosticat cu coronavirus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează