SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE

Scandal la vârf! Cozmin Gușă îl acuză de sabotaj pe Ion Țiriac: „E omul negru al săptămânii”

Cozmin Gușă îl acuză pe Ion Țiriac
Cozmin Gușă îl acuză pe Ion Țiriac

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 iulie 2021 13:41 / Actualizat sambata, 03 iulie 2021 14:09

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, îl acuză pe Ion Țiriac, omologul din fruntea tenisului românesc, că le-ar fi îndemnat pe Simona Halep sau Sorana Cîrstea să nu meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep (accidentată), Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig nu vor merge la Tokyo, astfel că România nu va avea reprezentată pe tablou feminin de simplu. România avea avea două sportive la dublu, pe Monica Niculescu și Raluca Olaru, în timp ce, la masculin, Horia Tecău speră să prindă un loc, deși șansele sunt foarte mici.

Cozmin Gușă îl acuză de sabotaj pe Țiriac: „Omul negru al săptămânii”

„Am un om negru al săptămânii. Poate spre surprinderea voastră, aş vrea să spun că este vorba despre Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. 

Acesta a fost de acord, ba chiar a încurajat tenismenele să nu meargă să reprezinte România la Olimpiadă, ceea ce este împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc şi a interesului acestuia. 

Asta cu Olimpiada şi cu drapelul este ceva sfânt şi îi reamintesc lui Ion Ţiriac că este preşedintele fondator al COSR, iar refuzul lui de a trimite sportivi la Olimpiadă, deşi sunt calificaţi, îl declasifică din categoria de suporter al sportului românesc”, a declarat Cozmin Gușă, în cadrul emisiunii „Diferiți mass-media” de la DC News

Ce caută neamțu-n Bulgaria și românul la Tokyo
editorial ctp
Ce caută neamțu-n Bulgaria și românul la Tokyo

Ion Țiriac, despre retragerile de la Jocurile Olimpice

 „Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest Covid ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. 

Toate fetele astea care nu merg au fost în situația următoare: hotel - turneu de tenis - nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca! Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel!”, spusese zilele trecute Ion Țiriac, potrivit digisport.

Paradox: Sorana joacă la Wimbledon, e înscrisă și la alt turneu, dar nu participă la Jocurile Olimpice 

Sorana Cîrstea joacă astăzi pentru calificarea în „optimi” la Wimbledon, e înscrisă și la turneul de la Hamburg de săptămâna viitoare, însă nu va participa la competiția de tenis de la Jocurile Olimpice.

Zilele trecute, chiar în timpul turneului de la Wimbledon, Sorana Cîrstea a confirmat pentru portalul 30-0+ că nu va participa la întrecerea de la Tokyo.

MTS se ia de jucătoarele care nu merg la Jocurile Olimpice

Într-o postare pe contul de Facebook, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a avut o reacție dură la adresa jucătoarelor care nu vor să meargă la Tokyo și amenință Federația de Tenis.

Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. 

La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre. 

Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz”a scris Eduard Novak

VIDEO Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Citește și alte știri de actualitate: 

Serbia vine cu Djokovic, Elveția, cu Federer, iar România nu are pe nimeni! Ce nume mari din tenis acceptă să meargă la Jocurile Olimpice

Scandal la tenis înainte de Jocurile Olimpice! MTS se ia de jucătoarele care nu participă și amenință: „Asta transmite un mesaj toxic!” » Ce zice FRT

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
argus
argus  •  03 Iulie 2021, 19:43

Cozmin Guse, cu adevarat "OM...RAU"! Cel ce a dus de rapa judo-ul, mai are tupeu sa faca caracterizari? Asta-i una! Apoi, cand Guse vorbeste de Ion Tiriac, ar trebui sa stie ca acesta a subventuinat FRT, in timp ce "acolititi" dlui Guse (in frunte cu finul Presedintelui Johanis ***) au taiat finaatarea federatie de tenis ani buni! Pai vine COR (Mihai Covaliu) si Ministru Tineretului su Sportului (Carol-Eduard Novak) sa vorbeasca de "taierea/reducerea finantarii FRT"? Rezultatele obtinute de jucatoarele cu a caror performante vor sa se impauneze (nemerituosii guvernanti, la care se alatura jalnicul Cozmin Guse) se datoreaza EXCLUSIV acestora! Altfel spus, "pliscul mic, mic de tot, nu va mai dati in stramba recurgand la false "patriotisme"! Cozmin Guse, precum Dancu, s-au "bagat" in sport precum musca'n... (alegeti dv locul!). *** este de neinteles lipsa de reactie a acestuia, intimp ce toata presa l-a asociat cu "finutul"!)

whiteredarad
whiteredarad  •  03 Iulie 2021, 18:28

Gusa se baga in seama ! Vorbeste despre Tiriac,...aiurea, in necunostiinta de cauza. Tocmai el, care la Judo a produs...doar scandaluri.

paolo12
paolo12  •  03 Iulie 2021, 18:22

Cine e gusa?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează