SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Cristian Tudor Popescu, înaintea posibilului duel Halep - Swiatek: „Nu fac predicții în general, dar aici aș putea spune. Asta nu e în avantajul Simonei”

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), scor 6-1, 6-3, și s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2021. +14   FOTO
Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), scor 6-1, 6-3, și s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2021.

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 12:57

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), scor 6-1, 6-3, și s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open 2021. 

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a evidențiat un aspect un jocul Simonei Halep de astăzi, capacitatea de a-și prinde adversara pe picior greșit. 

„Semnul lucidității și al încrederii din meciul de astăzi au fost contre-pied-urile. Au pus-o pe picior greșit de atâtea ori pe Kudermetova. Inclusiv ultima minge a fost așa. E o lovitură care necesită mult calm și multă precizie. Scoate adversara din joc, îi dă senzația de neputință. Faptul că i-a reușit astăzi arată clar liniștea ei psihică”, a fost comentariul lui Cristian Tudor Popescu, la Pro X. 

Simona Halep, posibil duel cu Iga Swiatek

În optimile de finală, Simona Halep ar putea da peste poloneza Iga Swiatek, jucătoarea care a spulberat-o la ediția de anul trecut de la Roland Garros, scor 6-1, 6-2. CTP prevede o cu totul altă desfășurare. 

„Zgura de la Roland Garros era un avantaj pentru Simona Halep, în raport cu suprafața mult mai rapidă de anul acesta, de la Australian Open. Are o altă compoziție, care mărește viteza. Asta nu e în avantajul ei. Dacă va fi cu Swiatek, nu fac predicții în general, dar aici aș putea spune că mai mult ca sigur nu va fi un joc de două seturi, nu se va termina într-o oră și ceva. Vom asista la o bătălie consistentă între cele două jucătoare de clasă mondială”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu. 

Australian Open. Simona Halep, pregătită pentru duelul cu Swiatek

„Mi-am îmbunătățit mult serviciul, am lucrat la acest aspect. Terenul e mult mai rapid ca anul trecut. Nu e ușor pentru mine. Eu îmi propun de obicei să blochez loviturile de forță ale adversarelor. 

Ar fi o mare provocare (n.r. meciul cu Swiatek). M-a distrus la Roland Garros. Trebuie să joc mai bine, să fac altceva. Am încredere în mine, mă simt excelent. Să vedem ce va fi”, a fost prima reacție a Simonei Halep. 

VIDEO. Rezumatul meciului Simona Halep - Iga Swiatek, de la Roland Garros 2020

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Australian Open intră în carantină » Decizia de ultimă oră anunțată de autorități + reacția Serenei Williams

S-a dezlănțuit infernul pe jumătatea de tablou a Simonei Halep! Ashleigh Barty, avantajată evident

De ce jucătoare se teme Simona Halep » Darren Cahill a dat-o de gol: „Mereu mă întreabă de ea”

VIDEO Campioana en-titre a fost eliminată de la Australian Open și a apărut plânsă la conferință: „Mai pot rămâne la acest nivel?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
scorpions721
scorpions721  •  12 Februarie 2021, 23:57

Domnule CTP, despre starea vremii ce ne puteti zice?

catalin.palcu
catalin.palcu  •  12 Februarie 2021, 17:46
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 12 Februarie 2021, 16:16

Incepand cu turul patru va avea numai meciuri tari. Piontec apoi Williams sau Sabalenka. Apoi Muguruza, Osaka, Hsieh, Voundrousova. Apoi in finala Barty, care are doar meciuri de antrenament. Iar pe Halep deja o doare spatele.

Asa e, are un tablou infernal. Plus suprafata f rapida, care nu o avantajeaza. E clar ca are sanse mici la acest turneu, dar pana la urma nicio optime sau sfert de finala nu sunt de lepadat. Hai de la mine si o semifinala cu Osaka, care va fi greu de oprit pe hard.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  12 Februarie 2021, 16:16

Incepand cu turul patru va avea numai meciuri tari. Piontec apoi Williams sau Sabalenka. Apoi Muguruza, Osaka, Hsieh, Voundrousova. Apoi in finala Barty, care are doar meciuri de antrenament. Iar pe Halep deja o doare spatele.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează