SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

„Aveai permisiunea să faci acele injecții?” » Cum a reacționat Rafael Nadal la aluzia de dopaj a unui reporter, după triumful la Roland Garros

Rafael Nadal a câștigat al 14-lea trofeu la Roland Garros
Rafael Nadal a câștigat al 14-lea trofeu la Roland Garros

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2022 21:39 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 22:25

Rafael Nadal a câștigat al 14-lea trofeu la Roland Garros, după un turneu în care a fost nevoit să facă injecții anti-inflamatorii pentru a putea rămâne în competiție. 

În vârstă de 36 de ani, Nadal suferă de sindromul Mueller-Weiss, o afecțiune rară, degenerativă, cu care a fost diagnosticat în 2005 la piciorul stâng. Durerea s-a intensificat la acest turneu, așa că a fost nevoit să facă mai multe injecții anti-inflamatorii pentru a suporta durerea. 

Fosta iubită a lui Horia Tecău s-a cuplat cu „domnul Dan” de la Survivor. Primele imagini
SURVIVOR
Fosta iubită a lui Horia Tecău s-a cuplat cu „domnul Dan” de la Survivor. Primele imagini

Rafael Nadal: „Nu vreau să vorbesc despre câte injecții am făcut”

La conferința de presă de după victoria de astăzi cu Casper Ruud, Nadal a fost intrebat frontal de un reporter dacă a avut un certificat de exceptare medicală pentru aceste injecții și câte a făcut. Nu e clar dacă Nadal ar fi avut nevoie de o asemenea prescripție din partea medicului pentru ca tratamentul să nu fie considerat dopaj. 

Spaniolul a evitat să răspundă clar la întrebare și a răspuns doar la partea care-l chestiona cu privire la participarea la Wimbledon, Grand Slamul pe iarbă din iulie. 

Iată schimbul dintre cei doi: 

Reporter: Doar ca să fim clari, câte injecții ai făcut la acest Roland Garros? Era nevoie de exceptare medicală pentru ele? Având în vedere prin ce spui că ai trecut, asta înseamnă că participarea la Wimbledon e în pericol? 
Nadal: O să fiu la Wimbledon dacă trupul meu este gata să fie la Wimbledon. Asta e. Wimbledon nu este un turneu pe care vreau să-l ratez. cred ca nimeni vreau să rateze Wimbledon. Iubesc Wimbledon. Am avut mult succes acolo. Trăiesc emoții uimitoare pe acele terenuri. Așa că dacă mă întrebi dacă voi fi la Wimbledon, nu-ți pot da un raspuns clar. Dacă vreau să câștig Wimbledon, desigur. Să vedem cum funcționează tratamentul. Nu știu. Nu vreau să vorbesc despre câte injecții am făcut, pentru că, după cum vă puteți imagina, a trebuit să iau multe si antiinflamatorii. Dar înainte de fiecare meci, a trebuit să fac și câteva injecții.

Citește și: 

Promisiunea făcută de Nadal, imediat după triumful de la Roland Garros » Spania s-a temut că își va anunța retragerea

Verdict: ruptură de ligamente! Veste cruntă pentru Zverev după accidentarea de la Roland Garros

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
andrei.33
andrei.33  •  06 Iunie 2022, 21:21
Postat de Serban_radu. pe 05 Iunie 2022, 22:42

Ce mult succes???? Nadal 2 titluri 2008 si 2010

E plin de tensmeni care au luat doua titluri la Wimbledon si au mai jucat si inca cateva finale, asa-i?

gigicoaste
gigicoaste  •  06 Iunie 2022, 09:39
Postat de Serban_radu. pe 05 Iunie 2022, 23:24

La intrebarea cu injectiile nu o sa raspunda niciodata .

Da ma, ai dreptate, Nadal se injecteaza cu substante interzise pe fata ca toata lumea il accepta in detrimentul altor sportivi. USADA, WADA la fel inchid ochii si accepta ca Nadal sa se injecteze pentru ca.. i-a mituit pe toti cu bani sau pentru ca ii plac ochii lui, nu? Cum le sti tu pe toate de acolo din fata monitorului. Nadal injectatul, de 14 ori la Roland Garros, deaia a pierdut 3 meciuri de cand joaca RG, e clar acum!! Mister rezolvat!!!

zorrozabal
zorrozabal  •  06 Iunie 2022, 06:00
Postat de Serban_radu. pe 05 Iunie 2022, 22:42

Ce mult succes???? Nadal 2 titluri 2008 si 2010

Sunt doar vorbe politicoase!In contextul in care Djokovic și John McEnroe propun boicotarea turneului de la Wimbledon- alterat de„directive”politice!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează