SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Daniil Medvedev a izbucnit în plin meci la US Open: „Într-o zi, un jucător va muri aici!”

Răbufnirea lui Daniil Medvedev a făcut valuri pe rețelele de socializare / Captură Twitter
Răbufnirea lui Daniil Medvedev a făcut valuri pe rețelele de socializare / Captură Twitter

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 09:22 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 13:03

Daniil Medvedev (27 de ani), al treilea jucător al lumii, campion la Flushing Meadows în 2021, s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele de la US Open, după o victorie în trei seturi reușită în fața compatriotului Andrey Rublev (25 de ani, #8 ATP), scor 6-4, 6-3, 6-4. 

Chiar dacă a obținut calificarea în „careul de ași” în minimum de seturi, n-a fost nici pe departe cea mai facilă victorie a rusului. Condițiile de joc de la New York i-au dat mari bătăi de cap lui Medvedev, fostul lider mondial fiind serios afectat de căldură și umiditatea excesivă de care s-au plâns numeroși jucători în ultimele zile.

Pe durata meciului, care s-a disputat în plină sesiune de zi la US Open, Medvedev s-a plâns în repetate rânduri de condițiile pe care el și oponentul său trebuie să le îndure. 

La un moment dat, Daniil a izbucnit după un schimb mai lung, adresându-se cele mai apropiate camere TV: „Într-o zi, un jucător va muri aici, vor vedea asta...”

De altfel, Medvedev a solicitat intervenția medicului în două rânduri în timpul partidei. Rusul s-a plâns că are probleme de respirație, iar trainer-ul i-a adus la un moment dat un inhalator, dispozitiv la care moscovitul mai apelase și în meciurile precedente.

A existat inclusiv un dialog tragicomic între Medvedev și arbitrul de scaun al partidei. Până să primească asistență din partea medicului turneului, rusul i se adresase arbitrului: 

„Doctor, doctor!”. Oficialul a înțeles greșit doleanța lui Medvedev, crezând că acesta cerea, de fapt, apă! (n.r - water în engleză, o pronunție asemănătoare, de aici și confuzia). Astfel, cerința lui Daniil a fost îndeplinită cu întârziere. 

Medvedev va juca mai departe în compania campionului en titre Carlos Alcaraz.

Andrey Rublev: „Eu nici măcar nu mă gândesc la sănătatea mea”

La conferința de presă, și Andrey Rublev, învinsul partidei, cel care i-a botezat fetița lui Medvedev în prima parte a anului, a comentat condițiile potrivnice de joc de la New York:  

„Eu nici măcar nu mă gândesc la sănătatea mea. Indiferent de condiții, eu am în cap un singur lucru: să continui să lupt. Sportul nu este ușor, am învățat că trebuie să fiu pregătit pentru orice.

Cei mai buni jucători din lume luptă și câștigă, indiferent ce se întâmplă. Marți, Novak a jucat în aceleași condiții, de exemplu”, a spus Rublev. 

VIDEO Rezumatul sfertului de finală Daniil Medvedev - Andrey Rublev

Citește și alte știri din tenis: 

De la New York, Wim Fissette a vorbit în premieră despre Simona Halep și cazul de dopaj: „La cum o știu...”

VIDEO S-a calificat în semifinalele US Open și a egalat performanța Serenei Williams din 2016 » Va fi lider mondial de luni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Trandafir
Trandafir  •  07 Septembrie 2023, 14:07

Cei mai mari poluatori sunt China, SUA, India, Rusia.

Dino
Dino  •  07 Septembrie 2023, 13:35

Si daca era din Mongolia ce i-ai mai fi spus?

papora
papora  •  07 Septembrie 2023, 13:30
Postat de cirus11 pe 07 Septembrie 2023, 12:43

Se joaca in septembrie!! Cand ar vrea sa fie un turneu in aer liber?? Prin noiembrie?? Si daca are probleme cu incalzirea globala sa se uite ca tara lui e in top producatori si de petrol si de gaze naturale...

mdaa..aşa este, dar oare cine consumă şi implicit poluează acele "petrole" şi gaze văsilică??

Vezi toate comentariile (6)
Comentează