SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

VIDEO Finala băieților de la Miami, decisă în două seturi » Al patrulea trofeu al anului și locul 1 în clasamentul Race

Medvedev s-a impus în fața lui Sinner, în finala din Florida / Sursă foto: Facebook@ Imago Images
Medvedev s-a impus în fața lui Sinner, în finala din Florida / Sursă foto: Facebook@ Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 02 aprilie 2023 22:33 / Actualizat marti, 04 aprilie 2023 07:38

Daniil Medvedev (27 de ani, 5 ATP) s-a impus, duminică seara, în finala turneului Masters de la Miami, după o victorie în două seturi reușită în fața italianului Jannik Sinner (20 de ani, 11 ATP), scor 6-3, 7-5. 

Finala turneului din Florida i-a adus față în față pe doi dintre cei mai consistenți jucători din 2023. Daniil Medvedev, pe de-o parte, jucătorul care a ajuns în ultimul act la fiecare turneu disputat după Australian Open, și Jannik Sinner, omul care l-a „răpus” în semifinale pe liderul mondial Carlos Alcaraz, la capătul unui meci epic

În mare formă pe hard în 2023, rusul n-a slăbit ritmul nici la Miami. Iar după eșecul suferit în ultimul act la Indian Wells, în fața lui Alcaraz, Daniil și-a mai trecut în palmares un trofeu important: al patrulea în ultimele cinci turnee la care a luat startul și al cincilea său Masters din carieră, primul din 2021 încoace (toate pe hard).

Daniil Medvedev, la al patrulea titlu din 2023

După meciul „monstruos” câștigat în fața lui Alcaraz sâmbătă, italianul antrenat de Darren Cahill n-a mai găsit „antidot” și pentru jocul de regularitate, plat, ascuțit, al rusului. Sinner a avut o singură șansă importantă, dar n-a reușit să profite de avantajul pe care l-a avut la jumătatea primului set, când a condus cu 3-2 și break. Medevdev a simțit pericolul, a apăsat mai tare pedala de accelerație și a luat până la urmă setul în prelungiri, 7-5.

Finala băieților de la Miami, decisă în două seturi » Al patrulea trofeu al anului și locul 1 în clasamentul Race
Medvedev s-a impus în fața lui Sinner, în finala din Florida / Sursă foto: Facebook@ Miami Open

Italianului i-a fost din ce în ce mai dificil să mențină ritmul impus de Medvedev. Fostul #1 mondial a evitat complicațiile și a făcut pași fermi spre victorie: a reușit două break-uri în setul doi, pe care și l-a adjudecat la 3, după 35 de minute.

Rusul a pus mâna pe al patrulea trofeu al anului, după cele de la Rotterdam, Doha și Dubai și ocupă primul loc acum în clasamentul Race, cel bazat exclusiv pe punctele din 2023.

Citește și alte știri din tenis: 

Petra Kvitova a egalat-o pe Simona Halep într-un top important » Borna remarcabilă atinsă după titlul de la Miami

VIDEO Sorana Cîrstea, declarații pe aeroport, la revenirea în România: „Am un gust amar!” + Ce spune despre obiective și noul antrenor: „E o chimie specială”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  03 Aprilie 2023, 11:14

A mai ramas o romanca in competitiile internationale de tenis. Begu are astazi meci la WTA500 Charlestone. Succes !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează