SPORTURI  »  TENIS  »  SERBIA

De ce Nike nu a semnat niciodată cu Novak Djokovic, dar i-a vrut pe Roger Federer și Rafael Nadal: „Nu e ceva personal”

Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, foto: Guliver/gettyimages
Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 18:09 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 18:34

Gigantul de echipament sportiv Nike nu a avut niciodată contract cu sârbul Novak Djokovic, ci doar cu rivalii săi, elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal. 

În ciuda faptului că mulți deja îl consideră pe Novak Djokovic drept cel mai bun din toate timpurile - sârbul având 22 de Grand Slam-uri și o serie impresionantă de recorduri în palmares, liderul mondial nu a avut impactul de piață pe care Federer și Nadal l-au avut și-l au, spun cei de la Nike. Mike Nakajima, fostul director al departamentului de tenis din cadrul Nike, a explicat situația. 

Gigi Becali pune o întrebare surprinzătoare pentru „nenea Vasile Dâncu-mustață în anul 2023”: „La asta s-a gândit, cum face transferurile?”
FCSB
Gigi Becali pune o întrebare surprinzătoare pentru „nenea Vasile Dâncu-mustață în anul 2023”: „La asta s-a gândit, cum face transferurile?”

„Nu trebuia să-l pierdem niciodată pe Roger Federer”

 „Nu avem nimic împotriva lui Novak - este un jucător grozav, vorbește bine și poate deveni cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Dar din punct de vedere al marketingului, am simțit că Serbia nu este o piață mare pentru noi, așa că am luat în considerare acest lucru. 

Nici Elveția nu era atât de mare, dar când Federer a devenit acel „Roger Federer”, a devenit un atlet global și asta a fost suficient pentru noi. Nike a crezut de la începuturi că Roger e un atlet tânăr foarte promițător și am putut vedea că jocul se mișcă în Europa. 

Spania este o piață uriașă pentru Nike, iar Rafa are o mulțime de urmăritori, așa că Roger și Rafa sunt sportivii de care am decis să ne agățăm și să ținem de ei. Plecarea lui Roger Federer (n.r. - la Uniqlo, companie de echipament din Japonia) nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Pentru noi, să lăsăm pe cineva ca el să plece, este o atrocitate. 

Roger Federer trebuia să fie cu Nike pentru tot restul carierei sale. La fel ca Michael Jordan. Ca LeBron James, ca Tiger Woods. El se află chiar acolo, alături de cei mai mari sportivi Nike din toate timpurile. Sunt încă dezamăgit. Dar s-a întâmplat. Trebuie să trec peste asta. Nu a fost decizia mea și nu am fost acolo pentru asta”, a explicat Mike Nakajima, conform sportskeeda.

În prezent, Novak Djokovic are ca sponsor Lacoste.

Djokovic, OUT de la Madrid! Ce afirmase liderul mondial cu o zi în urmă

Aryna Sabalenka, exasperată: „Dacă ucrainenii mă vor urî, atunci ce pot face?”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (10)
procter
procter  •  24 Aprilie 2023, 02:56

Nike nu a pierdut mare lucru cu plecarea lui Roger ptr ca el s a retras, iar cu Novak nu ar fi castigat f mult ptr ca vine din Serbia si intr adevar este o tara mica si el are suporteri mai putini. Lacoste s a dovedit a fi o Companie Mare ptr ca a stat cu Novak in momentele astea nebune de covid ....iar avandu l pe cel mai mare jucator din toate timpurile e Ceva....

Vladpopescu125
Vladpopescu125  •  23 Aprilie 2023, 21:39
Postat de romeverest pe 23 Aprilie 2023, 11:05

Nu are nicio legatura cu vizitarea Serbiei !! Sa fi sarb inseamna sa ai curaj, demnitate, sa fi patriot si sa nu iti fie teama sa declari ceea ce gandesti. Baiatul asta a suferit enorm in cariera sa doar pentru ca provine dintro tara care nu este pe placul multora !

Ce prostii poti sa emiti....*** ***de sarbii tai , de romani si alti gugustuci de prin sudestul Europei.este atat de patriot incat traieste la nenorocitii de occidentali in Monaco de peste 10 ani.de ce sa plateasca "patriotul"impozite pe profit in tara mult iubita...? Cum povestea D.Cahill de Halepa ca o aprecieaza pentru faptul ca nu a acceptat sa si faca rezidenta in Monte Carlo, sa scape de impozite, la propunerea lui Tiriac.il doare pe sarb fix in cu.... de poprul " serbian" .toate investitiile, 80% numai pe coasta Mediteranei, inclusiv Spania si Italy, plus in SUA.un fel de Sosoaca, gargara pentru fraieri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maradona79
maradona79  •  23 Aprilie 2023, 21:32

Simona Halep, atleta globala. Noroc cu intermedierea lui Tiriac.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează