SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2022

Un jucător de top din ATP comentează triumful lui Nadal de la Australian Open: „S-a hrănit din absența lui Djokovic!”

Rafael Nadal, campionul Australian Open în 2022 // foto: Guliver/gettyimages
Rafael Nadal, campionul Australian Open în 2022 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 februarie 2022 20:52 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 21:16

Diego Schwartzman (29 de ani, locul 14 ATP) a opinat că Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP), campionul Australian Open în 2022, a fost ajutat de absența lui Novak Djokovic de la primul turneu de Grand Slam al anului.

Fără Novak Djokovic pe tabloul, sârbul fiind expulzat din Australia după ce viza i-a fost revocată, Rafael Nadal a câștigat turneul de la Antipozi, al 21-a competiție de Grand Slam pe care și-a trecut-o în palmares.

Diego Schwartzman, locul 8 ATP în cel mai bun moment al carierei, consideră că Nadal a profitat din plin de absența lui Nole. La Cordoba Open, turneu în care a ajuns în faza sferturilor de finală, Schwartzman a comentat triumful lui Nadal de la Australian Open.

Piotr Sierzputowski, alături de Simona Halep? Ce spune antrenorul
ANTRENOR
Piotr Sierzputowski, alături de Simona Halep? Ce spune antrenorul

Diego Schwartzman: „Nadal s-a hrănit din absența lui Djokovic”

„Cred că s-a hrănit din absența lui Djokovic. Faptul că Djokovic nu a fost acolo, împreună cu faptul că s-a antrenat bine, l-a făcut pe Nadal să creadă mai mult în șansele sale. Ce a realizat este admirabil și spectaculos”, a spus argentinianul, potrivit Sportskeeda.

Referitor la finala dintre Nadal și Medvedev, în care Rafa a revenit de la 0-2 la seturi, Diego a spus că „nimeni nu s-ar fi așteptat o astfel de revenire, cred că nici măcar el”.

„Să nu joci timp de 6 luni și apoi să revii și să nu pierzi niciun meci este impresionant”, a concluzionat Schwartzman.

Titlul lui Rafael Nadal, contestat 

De altfel, fostul jucător Nikola Pilic (82 de ani), finalist la Roland Garros în anul 1973, a contestat titlul cucerit de Rafael Nadal. Fostul număr 6 în ierarhia mondială este sigur că Nadal nu s-ar fi impus la Australian Open dacă liderul mondial, Novak Djokovic, ar fi fost primit în Australia.

„Ce a făcut Nadal în Australia nu poate fi considerat un adevărat triumf, asta din cauza absenței celui mai bun jucător din lume. Singurii care îl consideră pe spaniol cel mai bun din istorie sunt cei presa occidentală, care nu pot accepta că cineva din Balcani a depășit deja tot ce era de depășit și este cel mai bun într-un sport pe care îl consideră al lor”, a spus Pilic. 

VIDEO: rezumatul finalei de la Australian Open, Nadal - Medvedev 

Mai multe știri din tenis: 

Rafael Nadal și Roger Federer, din nou coechipieri în circuit: „Va fi ceva fantastic”

Oficialul care a dictat excluderea lui Djokovic de la US Open 2020, suspendat 12 luni: „Comportament incorect, lipsit de etică și abuz de putere”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
428421368875996
Lucian Coman  •  05 Februarie 2022, 00:00

un comentariu de prisos,sa vorbeasca cineva care la batut pe NADAL

hashtag_truth
hashtag_truth  •  04 Februarie 2022, 22:00

Articolul fiind pe principiul "vrabia malai viseaza" :)))))) Dar comenteaza si apartenenta si calitatea "malaiului" :)))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează