SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Stakhovsky, mesaj de încurajare de la Novak Djokovic, după ce s-a înrolat în armata Ucrainei: „Regret că Federer și Nadal au ales tăcerea”

Sergiy Stakhovsky și Roger Federer/ foto: Guliver/GettyImages
Sergiy Stakhovsky și Roger Federer/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 17:10 / Actualizat joi, 03 martie 2022 17:10

Sergiy Stakhovsky (36 de ani, 233 ATP) s-a înrolat în armata Ucrainei săptămâna trecută, chiar înainte de invazia Rusiei. A dezvăluit că a primit mesaje de susținere din partea lui Novak Djokovic (35 de ani, 2 ATP).

Jucătorul ucrainean s-a arătat dezamăgit de faptul că Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) și Roger Federer (40 de ani, 27 ATP), ceilalți doi granzi din tenis, nu s-au pronunțat în privința războiului.

Sergiy Stakhovsky: „Djokovic mi-a trimis un mesaj de susținere”

Djokovic mi-a trimis un mesaj de susținere, am avut chiar o mică discuție. Am încercat să-i contactez pe Federer și Nadal, fără succes. Regret că au preferat să tacă, deși îi înțeleg, nu e războiul lor.”, a spus Sergiy Stakhovsky, potrivit Mundo Deportivo.

Sportivul ucrainean a oferit niște declarații emoționante despre familia sa, spunând că decizia de a-i părăsi și a se înrola a fost oribilă. „Încă nu știu cum am reușit. A fost foarte dificil pentru soția mea. Copiii mei nici măcar nu știu că sunt aici. Ei nu înțeleg ce este acest război. Sunt prea mici pentru a ști”, a spus Stakhovsky, conform BBC.com.

Continuă sancțiunile » Rusia și Belarus, excluse de la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022
RAZBOI IN UCRAINA
Continuă sancțiunile » Rusia și Belarus, excluse de la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022

Nadal a condamnat public invazia Rusiei 

Deși a fost acuzat de Stakhovsky că nu a luat atitudine, Rafael Nadal a condamnat războiul declanșat de Rusia.

„Pot să-mi dau cu părerea în calitate de cetățean, nu de jucător de tenis. Nu vreau să vorbesc despre cine este de vină, despre care este sau nu problema, dar oricare ar fi ea, în acest moment și în secolul în care ne aflăm, mi se pare incredibil că există războaie. 

Îmi scapă din toate punctele de vedere. Nu pot să înțeleg, sper să se termine cât mai repede. Să fie cât mai puține persoane afectate, cât mai puține pierderi posibile, să se termine acum. Este o veste devastatoare, de neînțeles”, a spus Nadal, potrivit Mundo Deportivo.

Citește și:

A influențat China războiul dintre Rusia și Ucraina? Serviciile secrete americane ar fi descoperit o legătură între Jocurile Olimpice și invazia rușilor

Bernie Ecclestone, declarații șocante după ce Putin a invadat Ucraina: „Foarte direct și onorabil, a făcut ceea ce a promis!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
176901212832165
Dan Petnaise  •  03 Martie 2022, 18:35

Sârbul este mare zmeu, dar i-a fost frică să se vaccineze.

176901212832165
Dan Petnaise  •  03 Martie 2022, 18:30

Păi nu a fost de acord nici familia lui, dar Nadal și Federer?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează