SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Două turnee la New York? Ce măsuri au în vedere organizatorii de la US Open pentru ca întrecerea să aibă loc la datele stabilite

Arena „Arthur Ashe
Arena „Arthur Ashe" cu o capacitate de 24.000 de locuri va rămâne goală, dacă US Open se va disputa în acest an FOTO Arhitect Magazine

Articol de - Publicat miercuri, 03 iunie 2020 13:23

US OPEN. Oficialii americani se gândesc să aducă și competiția de la Cincinnati la Flushing Meadows pentru a limita deplasările jucătorilor de tenis prin SUA.

New York Times a dezvăluit, miercuri, unul dintre planurile oficialilor americani de a reporni tenisul profesionist, ei intenționând să aducă turneul de la Cincinnati, de categorie Premier 5 la feminin și Masters 1000 la masculin, care urma să aibă loc între 17 și 24 august la New York.

În ideea de a putea face posibilă și desfășurarea US Open-ului, care are stabilite drept date 31 august-14 septembrie. Acest lucru ar însemna că jucătorii pot rămâne timp de patru săptămâni în același loc. 

Cererea a fost înaintată în această săptămână către forurile care pot decide o asemenea mutare. Rămâne de văzut care vor fi regulile impuse de autoritățile americane până la acea dată, dacă e nevoie de o izolare de două săptămâni, după intrarea în SUA.

 Stacey Allaster, președintele executiv al Asociației Americane de Tenis (USTA), a spus încă o dată că va fi nevoie ca toți cei care ar putea participa la cele două competiții să facă dovada unui test negativ de COVID-19 înainte de plecare

Panica din jurul participanților 

La US Open sunt scoase din calcul deja turneele pentru juniori și cele ale legendelor. Când vine vorba despre anturajele jucătorilor, și acestea vor trebui reduse, astfel că un jucător de top va putea fi însoțit doar de o altă persoană. „Nu va fi posibil ca un jucător să aibă un anturaj de șase-șapte persoane ca până acum", a explicat Allaster. O măsură care a fost deja comunicată de WTA. 

Sven Groeneveld, antrenor mulți ani în circuitul feminin, care-l pregătește acum pe japonezul Taro Daniel, e de părere că jucătorii se vor panica. „Vor avea alegeri grele de făcut între agent, fizioterapeut și antrenor", a spus el pentru New York Times. Spre exemplu, Simona Halep călătorea în mare parte a sezonului cu doi antrenori, un fizioterapeut, un preparator fizic și alături de prietenul său. 

Până acum, fiecare jucător se caza unde dorea, însă dacă va avea loc US Open, organizatorii se vor implica și în acest domeniu, fiind obligatoriu ca toți jucătorii să stea în același hotel din Manhattan. Reducerea numărului de jucători la simplu nu a fost luată în considerare, dar la dublu ar putea fi tablouri de doar 24 de echipe, în prezent tabloul fiind de 64 de poziții

Deocamdată, tenisul mondial e oprit până la 1 august, anumite decizii de repornire a lui urmând a fi anunțate în această lună.

57,2 milioanede dolari au fost premiile totale la ediția din 2019 a US Open

Citește mai multe știri din tenis:

Așteptarea continuă » ATP și WTA au amânat o decizie importantă + ce se întâmplă cu Roland Garros

Bianca Andreescu, analizată dur de o rivală din circuit: „Nu va rezista prea mult în TOP 10. Asta o va doborî”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează