SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Duel de foc pentru Aryna Sabalenka » O va înfrunta pe jucătoarea care susține puternic interzicerea rușilor și a bielorușilor din competiții

Aryna Sabalenka eliberată la finalul meciului din „optimi
Aryna Sabalenka eliberată la finalul meciului din „optimi" Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 16:13 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 16:44

Aryna Sabalenka s-a calificat în „sferturi” la Paris, unde o va întâlni pe Elina Svitolina, cea care a cerut insistent interzicerea rușilor și bielorușilor din turnee. Favorita 2 nu a ținut conferință de presă

Campioană de Grand Slam în premieră anul acesta, la Australian Open, Aryna Sabalenka și-a susținut statutul cu o evoluție solidă în lunile următoare. Ea și-a îmbunătățit vizibil și reperul de la Roland Garros, unde nu trecuse de turul al treilea în aparițiile anterioare. Acum și-a luat biletul pentru sferturile de finală, după un meci ațos cu Sloane Stephens, finalista din 2018.

Aryna Sabalenka a răspuns doar pentru WTA

A fost 7-6 (5), 6-4, însă americanca a revenit de la 0-5 în primul act, devenind tot mai amenințătoare și prezentă în meci. La final, bielorusa nu a participat la conferința de presă, ci a preferat să răspundă la întrebările adresate de un reprezentant al staff-ului WTA. „A fost un meci nebun, sunt foarte fericită cu victoria", a punctat Sabalenka.

Bielorusa se simte nesigură

Ea a ales această variantă, mărturisind că se simte nesigură pentru că interogările jurnaliștilor se concentrează pe faptul că țara ei susține invadarea Ucrainei de către Rusia. În întâlnirea cu presa de după turul secund, ea a primit mai multe întrebări din partea unui ziarist ucrainean, la care a comentat doar „Nu voi răspunde pe acest subiect".

„Cred că oricine ar trebui să se simtă în siguranță și confortabil la conferințele de presă. Dacă în cazul ei nu a fost așa, atunci e corect să nu participe la ele, să facă ce simte că e mai bine pentru ea", a spus Sloane Stephens înaintea meciului lor din „optimi". 

Acum însă urmează un duel și mai dificil din punct de vedere emoțional pentru Sabalenka: în sferturile de finală o va întâlni pe Elina Svitolina, una dintre cele mai critice jucătoare pe tema prezenței sportivilor ruși și bieloruși în competiții. Cele două sunt la egalitate, 1-1, în meciurile directe, dar nu s-au mai înfruntat din 2020. 

Citește și: 

50 de ani de la succesul istoric al lui „Nasty” » Parisul lui Ilie: „Eram agitat, voiam să ajung la arene cât mai repede”
REMEMBER
50 de ani de la succesul istoric al lui „Nasty” » Parisul lui Ilie: „Eram agitat, voiam să ajung la arene cât mai repede”
Nimeni nu-i rezistă lui Max Verstappen: triumf categoric în MP al Spaniei! Red Bull, parcurs perfect în acest sezon: 7 din 7
MP al Spaniei
Nimeni nu-i rezistă lui Max Verstappen: triumf categoric în MP al Spaniei! Red Bull, parcurs perfect în acest sezon: 7 din 7

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
Trandafir
Trandafir  •  06 Iunie 2023, 16:13

Meciul s-a terminat, Falsa patrioata a fost eliminata. La fel si colega. S-a curatat terenul de ....... Succes fetelor la vorbarie politica ! Ca la sport s-a vazut.

Trandafir
Trandafir  •  06 Iunie 2023, 15:26

Nu numai prosta, dar si neam prost. Au ramas cu educatia de pe vremea lui Taras Bulba.

luisharcsa
luisharcsa  •  05 Iunie 2023, 18:43

Hajrá Sabalenka!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează