SPORTURI  »  TENIS  »  MONTERREY

S-a jucat duelul Elina Svitolina - Anastasia Potapova, la Monterrey: „Sunt într-o misiune”

Elina Svitolina // foto: captură Twitter @ WTA
Elina Svitolina // foto: captură Twitter @ WTA

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2022 08:44 / Actualizat miercuri, 02 martie 2022 09:06

Meciul între ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani, locul 15 WTA) și rusoaica Anastasia Potapova (20, 115 WTA), din turul 1 al turneului de la Monterrey (Mexic), a avut loc în această dimineață și a fost câștigat de Svitolina, 6-2, 6-1, după o oră și 3 minute de joc.

În cele din urmă, meciul dintre Elina Svitolina și Anastasia Potapova, învăluit de incertitudine în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, a avut loc.

În această dimineață, începând cu ora 03:50, Svitolina a învins-o pe Potapova în minimum de seturi, 6-2, 6-1, și a avansat în faza optimilor de finală la turneul de la Monterrey.

Svitolina, victorie în două seturi cu Potapova la Monterrey 

Partida a fost fără istoric. Svitolina, extrem de motivată, s-a desprins rapid la 4-0 în primul set, pe care l-a încheiat în cele din urmă cu 6-2, la a treia minge de set. Actul 2 a fost „tranșat” de Svitolina chiar mai clar, 6-1, cu 3 break-uri în dreptul jucătoarei din Ucraina.

Elina Svitolina: „Voi dona toți banii câștigați aici către armata ucraineană”

După meci, vizibil emoționată, Svitolina a anunțat că va dona toți banii câștigați la turneul de la Monterrey către armata ucraineană, care luptă în aceste zile pentru a respinge invadatorii ruși.

„Acest turneu este foarte, foarte special pentru mine. Toți banii pe care îi voi câștiga aici vor merge către armata ucraineană. Vă mulțumesc mult pentru sprijin”, a declarat Elina, care a salutat fanii prezenți în tribune.

Svitolina a distribuit pe contul de Twitter o fotografie în care ține mâna la inimă. La descriere a scris că este „într-o misiune” și a adăugat steagul Ucrainei.

S-a jucat duelul Elina Svitolina - Anastasia Potapova, la Monterrey: „Sunt într-o misiune”
Elina Svitolina // foto: Instagram @ elisvitolina

În faza optimilor, Svitolina o va întâlni pe Viktoriya Tomova (27 de ani, 103 WTA), din Bulgaria.

ITF, WTA și ATP au luat măsuri împotriva Rusiei și Belarusului 

Svitolina avertizase că nu va mai juca împotriva vreunei sportive din Rusia sau Belarus până când organizațiile de tenis nu vor lua măsuri clare în privința războiului declanșat de Rusia în Ucraina. 

Acest lucru s-a întâmplat marți, când WTA și ATP au decis să suspende turneul din Moscova, programat în octombrie, iar ITF a suspendat temporar echipele din Rusia și Belarus, care nu vor mai putea participa la competițiile internaționale. Pe deasupra, s-a decis ca jucătorii din Rusia și Belarus să nu mai poată juca sub steagul și numele țărilor pe care le reprezintă.

Mai multe știri din tenis: 

Acuzată că nu ia atitudine, Maria Sharapova a vorbit în premieră despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina

Dayana Yastremska a învins-o pe Ana Bogdan după un maraton de peste 3 ore » Gest emoționant al ucrainencei înainte de meci + cum a reacționat la final

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
petrucj
petrucj  •  02 Martie 2022, 10:03

Va dati seama ce presiune e pe amarata aia de rusoaica? De parcă ar avea ea vreo vina ca *** isi face de cap.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează