SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚIE

Ostapenko o avertizează pe Emma Răducanu: „Nu lăsa aceste lucruri să-ți ocupe mai mult timp decât tenisul”

FOTO: Imago +6   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 septembrie 2021 15:34 / Actualizat duminica, 19 septembrie 2021 16:29

După succesul de la US Open, Emma Răducanu se concentrează acum asupra următorului turneu de Mare Șlem. Jelena Ostapenko, câștigătoarea turneului de la Roland Garros din 2017 în fața Simonei Halep, o sfătuiește pe sportiva britanică să nu se lase purtată de val.

În anul 2017, Jelena Ostapenko a produs o surpriză uriașă la Roland Garros, iar la 20 de ani a cucerit primul ei titlu de Mare Șlem.

Letona amintește că și ea a trecut prin momente asemănătoare când a devenit cea mai tânără sportivă care ajunge în ultimul act la Roland Garros. Cu toate acestea, în 4 ani de la acea performanță, Ostapenko n-a mai prins fazele superioare ale unui turneu de Grand Slam.

„Desigur, este foarte greu să câștigi un Grand Slam, dar probabil că e mai greu să rămâi în top decât să ajungi acolo. Toată lumea se așteaptă să câștigi fiecare turneu, să joci la același nivel tot timpul și să învingi pe toată lumea.

Ai atâta atenție din partea presei, faci atâtea ședințe foto și toată lumea își dorește atenția ta, dar trebuie totuși să găsești timp pentru a progresa în continuare. Nu trebuie să lăsați acele lucruri să vă ocupe mai mult timp decât tenisul. 

În țara de origine, e ca și cum ai fi un erou. Desigur, Marea Britanie este mult mai mare decât Letonia, de aceea cred că poate a fost și mai greu pentru mine, pentru că suntem o țară mică”, a declarat Ostapenko într-un interviu pentru The Independent.

La fel ca Raducanu, care la US Open a devenit primul câștigător al unui titlu de Grand Slam după ce a pornit din calificări, Ostapenko a câștigat French Open în urmă cu patru ani, după ce a plecat din calitate de outsider.

Record! Emma Răducanu a doborât audiențele TV în Marea Britanie

12,5 milioane de oameni au urmărit finala US Open doar pe Channel 4, însemnând 40% din audiența totală! Cele mai bune cifre înregistrate de un canal TV britanic pentru un meci de pe tabloul WTA în ultimii 30 de ani. 

Cum cifrele nu erau măsurate la fel de eficient în trecut, e posibil ca finala de la US Open 2021 să fie cea mai urmărită întâlnire WTA din istorie, notează presa internațională.

„Nu a fost o decizie avantajoasă pentru noi să oferim acest meci și în afara ariei Prime, dar am considerat că momentul trebuie să fie accesibil aproape tuturor. Channel 4 a fost un partener excelent!”, a declarat după finală Alex Green, managerul Amazon Prime Video - Sport.

Articol de Sebastian Vasile

Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
Emma Răducanu, campioana US Open 2021
+2 FOTO

Citește și: 

Bunica Emmei Răducanu le-a dezvăluit englezilor de la Daily Mail: „N-am spus asta nimănui”

„Nu am mai văzut așa ceva” » Ce l-a frapat pe Dominic Thiem la Emma Răducanu: „A fost minunat”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
883758598355956
Adrian Fulgos  •  19 Septembrie 2021, 17:37

Cu tot respectul pentru Ostapenko, Roland Garros-ul a fost mai mult pierdut de Simona decit cistigat de letonă. Dar asta-i viata, un moment de slabiciune si se schimba istoria.

patratel2019
patratel2019  •  19 Septembrie 2021, 17:04

Ostapenko n-a pornit din calificari si avea 20 de ani nu 18! In rest, depinde si de cat de serios te pregătești pentru viitor... Pana în prezent, câștigarea trofeului la Roland Garros, pare o întâmplare pentru Ostapenko.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează