SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA RG HALEP-OSTAPENKO, SÂMBĂTĂ, 16, EUROSPORT, PROTV, GSP.RO

EXCLUSIV Așteptări mari înaintea finalei de la RG: "Ostapenko joacă la nebunie, la instinct! Sper ca Simona să repete istoria Virginiei Ruzici"

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2017 20:11

Sever Dron, fost jucător în echipa de Cupa Davis, dar și antrenor, vorbește despre șansele româncei la trofeu și de ce trebuie să se ferească în finala  cu Jelena Ostapenko, mâine, ora 16:00, în direct pe Eurosport și Pro TV.

- Domnule Dron, cum vedeți această ocazie pentru Simona, comparând-o cu cea din 2014, când nu era favorită, acum parcă ea ar fi cea care ar avea prima șansă?
- Are mari șanse să câștige anul acesta. Am fost impresionat de meciul cu Svitolina, nici ea nu și-a dat seama că are atâtea resurse în jocul ei, ca să revină de la un set și 1-5 și de la minge de meci împotriva ei. Apoi, când am auzit declarația că nici nu și-a dat seama că era minge de meci, e clar că a jucat concentrată.

- Cum vi s-a părut meciul din semifinale?
- Primul set a fost așa și așa, al doilea a fost Pliskova mai bună, dar în al treilea ne-a arătat că are calități să se bată pentru victorie și că nu-i e frică să ajungă în finală. E mare lucru treaba asta. De când s-a auzit că Serena și Șarapova nu vor fi prezente, cele două mari să le spunem așa, toate jucătoarele au acum această oportunitate să câștige. Pe parcurs nici nu ne-am dat seama de Cibulkova, a care a pierdut primul tur, de Radwanska, care a luat-o pe coajă de la Cornet, de Kerber nu mai zic, Azarenka nu e în circuit încă. Simona a știut să tragă de jocul ei și e în finală. După părerea mea este favorită, dar trebuie să fie atentă la lovitura de dreapta a lui Ostapenko, care se pare că merge mai repede decât a lui Murray.

"Joacă la nebunie, la instinct"

- Cum vi se pare această tânără și jocul ei?
- Pe Ostapenko am mai văzut-o la Doha în 2016, când a ajuns în finală, a jucat extraordinar de bine atunci. M-am mirat că nu s-a mai dus sus, dar e și ea o copilă, a făcut ieri 20 de ani. Îți dai seama că se vede că jocul ei nu e încă închegat, joacă însă la nebunie, la instinct. Ea încă nu are jocul ei, stilul ei. Dacă te uiți la Nadal, la Murray, la Radwanska, chiar și la Simona, fiecare are stilul lui. La ea tot ce zboară se mănâncă, dar e ok, că e tânără și toate tinerele vin așa că nu au nimic de pierdut.

- Cum trebuie să abordeze Simona această finală?
- Sper să se odihnească bine, să vorbească cu staff-ul ei, cu Virginia, se înțelege din ce în ce mai bine cu antrenorul, a revenit din nou la pregătire Teo, să se recupereze. Eu sper să repete istoria Virginiei Ruzici. E o ocazie mare pentru Simona, trebuie să nu-și pună prea mare presiune, dacă reușește să fie relaxată, e bine.

- Ea spune că e mult diferită față de 2014. În ce fel o vedeți diferit?
- Cred că s-a maturizat mai mult față de 2014, toată lumea a fost atunci surprinsă că a ajuns acolo, deși parcursul ei la Roland Garros era previzibil, era clar deasupra celorlalte jucătoare. A început să fie mai agresivă atunci când are nevoie. Ea se apără foarte bine, aceasta e calitatea ei principală, returul ei e aproape cel mai bun din circuit acum, în clipa în care găsește acea gaură morală, nu știu cum să-i spun pe românește, atunci începe să fie mai agresivă. Îndrăznește și joacă mult mai bine, din situații dificile a reușit să joace extroardinar de bine. Când e în dificultate, toată lumea se așteaptă să dea mai moale, să nu riște, ea nu. Aici a câștigat mult. De data asta crede și își dă seama că e capabilă să câștige Roland Garros-ul. Luptă și cred că e pe drumul bun.

Gazeta Sporturilor, unicul ziar de sport și editorul celui mai vizitat site de profil din România, onorează acest moment istoric relatând de la Paris pentru fanii tenisului. Nu rata edițiile speciale ale Gazetei de sâmbătă, duminică și luni + toate informațiile în timp real pe GSP.ro!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (9)
valyomanyd
valyomanyd  •  10 Iunie 2017, 00:11
Postat de iosif_vs pe 09 Iunie 2017, 23:13

Cu cine vorbesti, bre? E moderatorul vostru la butoane, mi-a sters azi toate comentariile despre zugrav

Iar ai incurcat conturile ? :)) Dau reply lu' Boca si imi raspunde Yusuf ? :))))))

iosif._vs
iosif._vs  •  09 Iunie 2017, 23:27

Noi mergem oricum la TAS iar daca pierde Simona turneul facem contestatie ca sa se puna toate meciurile de anul asta si e bine.

gelu.eftimie
gelu.eftimie  •  09 Iunie 2017, 23:16

il astept pe sadiku maine in camera mea de la RIN, sa-mi faca un masaj la picioare

Vezi toate comentariile (9)
Comentează