SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA RG HALEP-OSTAPENKO, SÂMBĂTĂ, 16, EUROSPORT, PROTV, GSP.RO

EXCLUSIV Corespondență de la Paris » Nu o cheamă Jelena! 10 lucruri NEȘTIUTE despre Ostapenko: "Atunci când avea 14 ani, a promis un singur lucru!"

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2017 20:52

Letona Jelena Ostapenko joacă finala Roland Garros împotriva Simonei Halep, sâmbătă, de la ora 16:00, pe Eurosport și Pro TV, iar ultimul act a stârnit un interes mare inclusiv în rândul ziariștilor din țara ei de origine.

Iată lucruri neștiute, povestite de jurnalistul Janis Bendziks în exclusivitate pentru GSP.ro.

Janis este specialistul în tenis al portalului Delfi.lv, unul dintre cele mai mari din Riga, capitala Letoniei și orașul în care s-a născut adversara Simonei Halep.

1. TOATĂ LUMEA ÎI ZICE ALONA!

Deși în buletin o cheamă Jelena, ziaristul dezvăluie că lumea îi spune fetei Alona. "Tatăl ei a vrut să îi spună așa, dar a fost o neînțelegere și a fost scrisă Jelena. Dar toți o strigă Alona".

2. A ÎNCEPUT CU DANSURI

La 5 ani, Jelena s-a apucat de dansuri. "Și nu la un nivel scăzut. A participat chiar și la Campionatele Letoniei de Dansuri de Societate", afirmă jurnalistul.

3. MAMA, TATA, MEDINA

Părinții au întors-o către tenis. "În acest moment, Anabel Medina Garrigues e antrenoarea ei, fosta jucătoare de tenis. Dar a început cu mama, Jelena Jakovleva".

4. IDOLI: JUSTINE HENIN, KIM CLIJSTERS

Tânăra a crescut cu tenisul lui Justine Henin și Kim Clijsters. "Cele două sunt jucătoarele ei preferate. A spus mereu că vrea să ajungă la nivelul lor".

5. "STEAUA CARE RĂSARE"

În 2014, Jelena Ostapenko a câștigat Wimbledonul la junioare. "A fost momentul în care a primit un titlu important pentru țara noastră, «Steaua care răsare»".

6. "VREAU SĂ FIU ÎN TOP 3!"

Jurnalistul adaugă că, la 14 ani, Ostapenko a spus că are o singură ambiție. "Vreau să fiu între primele 3 din lume. Nimic altceva nu mă satisface!".

7. MISTERUL GULBIS

L-am întrebat despre relația ei cu Ernests Gulbis, celălalt jucător de top al Letoniei, ajuns și în top 10 ATP la un moment dat. Sursa GSP a mărturisit: "Nu prea știm mare lucru. Omul este foarte retras, nu prea discută cu presa din țara noastră", explică Bendziks.

8. PROBLEMA CELUI DE-AL DOILEA SERVICIU

Janis dezvăluie și problemele fetei. "Dacă mă întrebi pe mine, ar trebui să lucreze mult la mental, plus la al doilea serviciu. Ieri, Timea Bacsinszky a torturat-o pe al doilea serviciu. Însă primul crește de la an la an. Se vede progresul!".

9. SE ENERVEAZĂ REPEDE

Vorbește și despre emoții. "Jelena e foarte emotivă. În unele momente nimeni n-o poate opri. Dar, după câteva greșeli, poate deveni foarte nervoasă. Chiar dacă, să știi, ea are multă încredere în ea. Însă presiunea o schimbă!".

10. O VREA AGRESIVĂ PE HALEP!

În fine, conchide despre meciul de mâine. "O vrea agresivă pe Halep, așa cum a jucat cu Svitolina în setul 2. Asta va face finala imprevizibilă, cu două jucătoare care evoluează agresiv".

Iulian Pavel este corespondentul GSP.RO la Paris, acolo de unde transmite cele mai relevante știri legate de superfinala de la Roland Garros, Simona Halep - Jelena Ostapenko.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
tihi
tihi  •  10 Iunie 2017, 13:28

Alona este o jucatoare excelenta si va ajunge una de nivelul lui Navratilova,Sharapova,Serena W,Chris Evert,Billie j.King,Doris Hart !!!

andrei.33
andrei.33  •  10 Iunie 2017, 12:41
Postat de para.para pe 10 Iunie 2017, 09:39

Mai Tilica fan fcsb, daca tu il alinti pe stapanul tau cu apelativul de Gigi, asta nu inseamna ca nu-l chiama Gheorghe. Asa si pe fata asta, daca lumea ii spune Alona, pe ea tot Jelena o chiama.

Ce vrei sa ceri de la specialisti in cancan?

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  10 Iunie 2017, 11:44
Postat de Gabriel Dubic pe 10 Iunie 2017, 10:33

Stimabile autor de articol, Ostapenko nu e letona! E din Latvia deci e "Latvianca" Faci aceeasi greseala de cateva zile. Mai documenteaza-te un pic despre tarile baltice.

Mai bine taceai din gura. Nu radeau toti de tine. Nu ca asi lua apararea acum ziaristilor. De data asta insa ...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează