SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

EXCLUSIV Ion Țiriac și-a ales favoritul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic: „Doar pe el îl respect cu căciula în jos”

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), se vor înfrunta duminică, de la ora 16:00, în finala masculină de la Roland Garros, într-un meci cu o miză uriașă. Foto: Guliver/GettyImages
Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), se vor înfrunta duminică, de la ora 16:00, în finala masculină de la Roland Garros, într-un meci cu o miză uriașă. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 16:44 / Actualizat sambata, 10 octombrie 2020 16:56

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) se vor înfrunta duminică, de la ora 16:00, în finala masculină de la Roland Garros, într-un meci cu o miză uriașă.

  • În cazul în care Nadal s-ar impune, ibericul ar ajunge la 20 de turnee de Mare Șlem și l-ar egala pe Roger Federer. Totodată, Djokovic are șansa de acumula 18 titluri majore, sârbul putând deveni primul jucător din istorie care câștigă fiecare turneu de Mare Șlem de cel puțin două ori.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în luna septembrie, fostul jucător Ion Țiriac (81 de ani), campion în proba de dublu de la Roland Garros în 1970, a vorbit despre preferințele sale din tenisul masculin contemporan.

„Djokovic nu e nici fratele meu, nici cel mai bun prieten al meu, dar e un mare jucător. Nu e idealul meu. Un singur om respect cu căciula în jos, acela e Nadal. Nu numai pentru jucătorul care este Nadal, ci și pentru omul care este”, a afirmat Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

În raportul meciurilor directe, Novak Djokovic îl conduce pe Rafael Nadal cu 29-26. Ibericul e în avantaj în meciurile jucate pe zgură (17-7), având un palmares net superior în fața sârbului și în meciurile jucate la Roland Garros. La Paris, Nadal l-a învins pe Djokovic de nu mai puțin de șase ori, Nole impunându-se în fața marelui său rival o singură dată.

Citește mai multe știri despre Roland Garros:

Meciul cu Simona Halep, decisiv în parcursul impecabil avut de Iga Swiatek! Ce spune tatăl polonezei: „A fost surprinsă de jocul fiicei mele”

Chris Evert, câștigătoare a șapte trofee la Paris, despre Simona Halep: „Este cea mai bună jucătoare de zgură din tot tenisul feminin"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează