SPORTURI  »  TENIS  »  FINALA ROLAND GARROS, HALEP - OSTAPENKO, 16:00, EUROSPORT, PROTV, GSP

Experiența Simonei e superioară, entuziasmul Jelenei contagios » Cum arată duelul surpriză dintre Halep și Ostapenko

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de , - Publicat sambata, 10 iunie 2017 09:54

Simona Halep versus Jelena Ostapenko, finala Roland Garros 2017 este un meci pentru istorie și pentru trofeul cel mai mare al carierei celor două jucătoare. (Citește aici totul despre meciul Halep - Ostapenko)

Finala de la Roland Garros e o bătălie dintre o favorită și o surpriză. În ton cu circuitul feminin, în care mereu e indicat să te aștepți la ceva ieșit din comun. Prezența Simonei în ultimul act vine însă firesc, conform cu rezultatele ei din această primăvară și cu afecțiunea pentru zgură.

O afecțiune uneori pusă în umbră de performanțele de pe hard sau iarbă, dar niciodată anulată. A câștigat titlul la Madrid, a ajuns în finală la Roma și în semifinale la Stuttgart, a făcut două meciuri excelente în Fed Cup.

8 ore și 53 de minute a adunat Halep pe teren la Roland Garros

93 de victorii pe zgură a adunat Simona în carieră

"Lovește foarte puternic, dar cred că va fi ceva similar cu meciul din semifinale, probabil voi avea același plan de joc, însă încerc să mă concentrez mai mult pe evoluția mea.

Va fi un meci greu, știu că adversara mea joacă cel mai bun tenis al ei și nu are nimic de pierdut. Acest meci e foarte important pentru mine și nu ascund că aduce o greutate pe umerii mei, dar va fi ceva frumos dacă voi reuși să câștig"
Simona Halep

Această logică și încăpățânarea de a înfrunta accidentarea la gleznă au dus-o până departe. Chiar împotriva unor momente dificile, precum mingea de meci salvată cu Svitolina, în "sferturi", în care psihicul oțelit a fost aliatul ei.

Lumea a o vede favorită, Pliskova, adversara din semifinale, și-ar pune toți banii pe ea. Ce diferență față de 2014, când Halep a disputat de asemenea finala la Paris. Ajunsese acolo cumva neluată în seamă, iar în preziua meciului nici nu se solicitase conferință de presă cu ea, doar ziariștii români au dorit să îi afle gândurile înaintea ultimului act.

Simona nu se întoarce însă prea mult spre acel moment. Îl privește ușor detașat, cu maturitatea căpătată în 3 ani de tenis la nivel înalt. A fost desemnată favorită înaintea turneului, până acum s-a ridicat la înălțimea acestui statut.

10 ore și 22 de minute a adunat Ostapenko pe teren la Roland Garros

De partea cealaltă, o jucătoarea pe care românca nu a înfruntat-o încă, dar cu care a jucat la dublu într-un turneu și al cărei stil îi este cunoscut. Jelena Ostapenko, 20 de ani împliniți joi, e expresia exuberanței și a forței pe teren. Când cele două calități își dau mâna, iese un joc spectaculos, plin de lovituri câștigătoare impresionante.

Riscul e mare, dar până acum i-a ieșit totul foarte bine. E o finalistă tânără și flămândă de performanță, cu mult curaj în joc și nimic de pierdut.

18 victorii a adunat Ostapenko pe zgură în toată carieră

Experiența Simonei e superioară, entuziasmul Jelenei contagios. Iar finala promite show într-un contrast de stiluri. Ce sau cine va fi mai puternică? Vom afla azi, începând cu ora 16:00. 

*** Specialistul Gazetei Sporturilor în tenis, Iulian Pavel, este la Paris și vă oferă cele mai importante informații de la Roland Garros ***

 Citește și: EXCLUSIV Corespondență de la Paris » Nu o cheamă Jelena! 10 lucruri NEȘTIUTE despre Ostapenko: "Atunci când avea 14 ani, a promis un singur lucru!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  10 Iunie 2017, 13:32

Halep cu experienta si Ostapenko cu jucul ei de tenis cerebral !.Dincolo de rezultat, Alona este viitoarea Sharapova,Serena W sau Navratilova,care va castiga mai multe grand slamuri ca Halep cu siguranta!!!!!

andrei.33
andrei.33  •  10 Iunie 2017, 12:58

Imi place stilul asta gazetaresc de a o ridica la rang de eroina pe Ostapenko, strategie clara menita de a transforma victoria previzibila a Simonei intr-o reusita de exceptie. Cititorii atenti si cu cap, insa, stiu foarte bine ca Ostapenko e o tanara de 20 de ani de pe locul 42 WTA care nu a infruntat nici o jucatoare de top10 la acest turneu. Asa e cand media e dominata de cancan si senzational, totul trebuie sa fie fenomenal, zguduitor si cutremurator.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează