SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Fanii tenisului au reacționat după comunicatul lui Mouratoglou: „Dragă Simona, angajarea lui Patrick este cea mai proastă decizie din viața ta”

Patrick Mouratoglou și Simona Halep/ foto Imago Images
Patrick Mouratoglou și Simona Halep/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2022 20:15 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 21:02

Fanii tenisului de pretutindeni au reacționat după comunicatul lui Patrick Moratoglou cu privire la testul doping pozitiv al Simonei Halep.

  • Simona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022
  • Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie.

Inițial, antrenorul a refuzat să comenteze cazul, iar ulterior a transmis, într-un mesaj scurt, că este alături de Simona. Acum, Mouratoglou a revenit cu mesaj amplu și a precizat că este alături de Simona în încercarea de a-și demonstra nevinovăția. 

Cu toate acestea, fanii au avut în general reacții negative după scrisoarea deschisă a antrenorului Simonei Halep.

Mouratoglou, scrisoare deschisă în cazul Simona Halep: „Până acum am păstrat o oarecare tăcere. În 30 de ani, nu m-am confruntat niciodată cu așa ceva”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Mouratoglou, scrisoare deschisă în cazul Simona Halep: „Până acum am păstrat o oarecare tăcere. În 30 de ani, nu m-am confruntat niciodată cu așa ceva”

„Dragă Simona Halep, angajarea lui Patrick Mouratoglou este cea mai proastă decizie din viața ta”

„Cum poate cineva să scrie atâtea cuvinte, iar după ce citești tot să ai impresia că nu a scris nici măcar un cuvânt?”, a fost reacția unui fan (@popalorena), pe Twitter.

Un alt iubitor al tenisului (@messoryfalse) a comparat mesajul lui Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, cu cel al lui Mouratoglou: „Fostul antrenor vs. actualul. Dragă Simona Halep, angajarea lui Patrick a fost cea mai proastă decizie din viața ta. Rămâi puternică!”. 

Iată alte mesaje de pe Twitter:

Reacția cuiva care nu e implicat. Mouratoglou deja aranjează ca cineva din echipa lui să fie scos țap ispășitor. Oricum, reputația lui în circuit va fi zguduită. Să vedem ce se va întâmpla cu Halep
@tennisandroll 

Incredibil! Chiar incredibilă tăcerea de până acum. Cu un staff 100% al lui Mouratoglou. „Felicitări” pentru comportament! Respect Cahill 
@bogdanastan 

Mouratoglou vorbește despre și pentru el, nu pentru Halep. Părerea mea! 
@seiadoumogera 

Când vine vorba de mesaje optimiste, diferența Cahill - Mouratoglou e precum cea dintre zi și noapte. Să respecți intimitatea cuiva e una, dar să colaborezi cu alt jucător în miezul evenimentelor e cu totul altceva 
@tweener_head

Simona Halep lucrează cu antrenorul Patrick Mouratoglou din aprilie 2022.

Patrick Mouratoglou, mesaj pentru Simona Halep

La 4 zile de la anunțul că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open, Mouratoglou a postat o scrisoare deschisă:

În primul rând, vreau să spun cât de mare a fost șocul în echipa noastră de când Simona m-a informat despre testul ei pozitiv de la US Open. În aproape 30 de ani, timp în care am lucrat cu sute de atleți profesioniști, nu m-am confruntat niciodată cu o asemenea situație.

Apreciez cât de multe persoane din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o știu personal, au vorbit despre ea. Vreau să le mulțumesc pentru că s-au exprimat cu tărie că Simona este o femeie cu principii sănătoase, într-un moment atât de important pentru ea. Certitudinile lor repriză un mesaj important.

De la testul pozitiv al Simonei, am ales să păstrez o oarecare tăcere. Prioritatea mea a fost să-mi pun energia în sprijinirea ei pentru stabilirea adevărului. Cunoscând-o atât de bine pe Simona, vă pot asigura că este un model în ceea privește integritatea.

Este complet împotriva oricărei forme de dopaj și știu că nu i-a trecut niciodată prin minte să folosească o substanță interzisă. Am încredere în ea sută la sută. Împreună vom lupta pentru a arăta adevărul

- Patrick Mouratoglou

Darren Cahill, mesaj de susținere pentru Simona Halep

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc răspicat despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat. Niciuna. Zero.

Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume. Simona spunea mereu «Te rog, verifică asta de două sau de trei ori pentru a fi siguri că este legal, sigur și permis. Dacă nu ești sigur, nu îl iau».

Ambii credem în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate și mereu discutam despre numărul de dăți în care a fost testată, atât în turnee, cât și în afara lor.

A făcut-o fără să se plângă, fiind sigură că și alți atleți erau testați la fel de des. Era important pentru ea să concureze împotriva unor sportivi. Este important pentru toată lumea. Integritatea Simonei este impecabilă.

Fanii tenisului au reacționat după comunicatul lui Mouratoglou: „Dragă Simona, angajarea lui Patrick este cea mai proastă decizie din viața ta”
Simona Halep și Darren Cahill // FOTO: Imago

Respectă oamenii, iubește jocul și mereu a fost umilă și o campioană abordabilă. Am privit cu mândrie la persoana care a devenit, care s-a maturizat și la compasiunea pe care a arătat-o.

Nu vorbesc despre lucrurile pe care le vede lumea tenisului, vorbesc despre bunătatea și atenția ei pe care puțini au fost norocoși să le simtă. Sunt genul de acțiuni făcute din dragoste, nu din publicitate”, a scris Darren Cahill pe Instagram.

Cahill, alături de Simona Halep în scandalul de dopaj

„Onestitatea a fost mereu una dintre cele mai puternice calități, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam mai mereu despre faptul că ea nu se poate preface și nu poate spune nici măcar o minciună nevinovată. Dacă o întrebați ceva la conferința de presă, ea scapă un răspuns sincer. Toată lumea îi poate vedea mereu starea, indiferent dacă e bună sau rea.

Asta e Simo. Primești exact ceea ce vezi. A construit o carieră și o moștenire incredibile în timp ce a mers pe calea cea grea. Calea corectă.

Va urma un proces care va răspunde la multe întrebări. Cum a spus Simona, acum începe cel mai greu meci din cariera ei. Cred în ea. Mereu am crezut și, cu sinceritate, niciodată nu am crezut mai mult ca acum. Sunt alături de Simo”, a adăugat australianul.

Reacțiile românilor după ce Simona Halep a fost testată pozitiv: „Nu merită așa ceva!”

Citește și:

E pățită și o avertizează pe Halep: „Să fie și ea pregătită pentru așa ceva”

Francezii de la Academia Mouratoglou s-au ascuns în cazul de dopaj al Simonei Halep » De ce nu o apără nimeni pe Simona?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
666piturca
666piturca  •  26 Octombrie 2022, 19:02
Postat de Moshu pe 26 Octombrie 2022, 16:51

Chiar nu sesizezi ironia situatiei?Pai o asa "academie" faimoasa n-are habar ce face jucatoarea care a devenit destul de importanta pentru ei,daca a semnat contract cu boss-ul ?Putem fi putin seriosi si sa lasam "politichia"la o parte ?

OK, Moshule, asa este cum zici Matale. Respect.

Moshu
Moshu  •  26 Octombrie 2022, 16:51
Postat de 666piturca pe 25 Octombrie 2022, 22:54

Nu e chiar asa. Si eu am un loc unde trec pe rosu, de minimum doua ori pe zi din 1999 încoace. Sa vezi surpriza necazului, când m-o opri primul.

Chiar nu sesizezi ironia situatiei?Pai o asa "academie" faimoasa n-are habar ce face jucatoarea care a devenit destul de importanta pentru ei,daca a semnat contract cu boss-ul ?Putem fi putin seriosi si sa lasam "politichia"la o parte ?

666piturca
666piturca  •  26 Octombrie 2022, 13:46
Postat de Costicostica pe 26 Octombrie 2022, 00:55

Lasa si tu un link, daca nu prinzi cumva fluturi

Era un tantar draga, un tantar. Se vede ca nu stii de gluma.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează