SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Un fost număr 7 ATP, prins dopat » Ce suspendare a primit

Fernando Verdasco/ foto Imago Images
Fernando Verdasco/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 17:43 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 18:10

Fernando Verdasco (39 de ani, 125 ATP) a fost suspendat timp de două luni pentru dopaj de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. El a folosit substanța metilfenidat, care ajută la tratarea bolii ADHD.

Verdasco, fost număr 7 în clasamentul ATP, a folosit substanța la turneul din Rio de Janeiro, din februarie. El a fost suspendat până pe 8 ianuarie 2023, potrivit Reuters.

Viralul Mondialului: „Metro? This way!” » Un voluntar face spectacol la CM 2022
CAMPIONATUL MONDIAL
Viralul Mondialului: „Metro? This way!” » Un voluntar face spectacol la CM 2022

Verdasco, suspendat pentru dopaj

Verdasco a recunoscut că a folosit metilfenidat și a acceptat suspendarea de două luni. Spaniolul a avut prescrisă de un medic substanța în cauză, care se încadrează în categoria „excepțiilor în scop terapeutic”. Doar că Verdasco a uitat să-și reînnoiască fișa care îi permitea să folosească metilfenidat și a primit suspendarea de doar două luni pentru că nu s-a dopat în mod voluntar.

„ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) a acceptat faptul că jucătorul nu a intenționat să trișeze. Această încălcare a regulamentului a fost involuntară, iar jucătorul nu are o vină semnificativă.

În circumstanțele specifice acestui caz, pe baza gradului de vinovăție al jucătorului, Programul Antidoping din Tenis permite ca perioada de suspendare să fie redusă de la doi ani la două luni”, se arată într-un comunicat ITIA.

Ce este ADHD

„ADHD sau tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție, reprezinta o boală care afecteaza copii înainte de împlinirea vârstei de 7 ani și în proporție mai mică adulții, determinând lipsa capacității de focusare (lipsa de concentrare), hiperactivitate și impulsivitate”, potrivit Medicover.

Citește și:

Nepotul lui Muhammad Ali, debut fantastic în MMA » Și-a distrus oponentul în prima rundă

Un campion mondial, european și vicecampion olimpic va antrena în Liga Națională de baschet » Laguna Sharks a semnat cu Milan Minic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  02 Decembrie 2022, 15:02

Simonel n-a avut scutire pt deficit de atentie, desi ar fi meritat, pt ca, evident, a manifestat un clar deficit de atentie cand s-a dopat, caci altfel nu o mai prindeau

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Noiembrie 2022, 19:48

...nici nu trebuia sa l suspende ...

dobrin
dobrin  •  30 Noiembrie 2022, 18:27

Una e ca ai avut prescriptie medicala si scutire terapeutica si nu le-ai reinnoit, si alta e in cazul Simonei care n-are nici prescriptie nici scutire.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close