SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

FOTO Înfrângere blitz » Sorana Cîrstea a părăsit tabloul de la Wimbledon după 52 de minute şi 0-6, 4-6 în faţa Petrei Kvitova

Sorana Cîrstea n-a mai câştigat un meci pe tabloul principal de la Londra din 2013 // FOTO Guliver/GettyImages +4   FOTO
Sorana Cîrstea n-a mai câştigat un meci pe tabloul principal de la Londra din 2013 // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat joi, 30 iunie 2016 00:00

Ploaia e cea care comandă zilele acestea la Wimbledon. Se întind prelatele, se deschid umbrelele, se trag glugile peste frunţi, se caută chioşcurile unde se vinde şampanie la pahare de plastic.

Durează ore bune până când soseşte anunţul că se poate relua jocul, sub un cer greu, plumburiu şi la discreţia vântului capricios. Sorana Cîrstea şi Petra Kvitova, dubla campioană de la Londra, se îndreaptă spre Terenul 18, unde e programat meciul lor din primul tur.

Aşteptarea acţionează distinct asupra celor două. Cehoaica, mai prudentă, păstrează pe ea o bluză cu mânecă lungă şi guler înalt. Începe hotărât şi iute, plesnind mingea cu convingere. Sorana rămâne în rochiţa albă cu bretele subţiri şi cu jumătate din spate expus. Braţul e tensionat, umărul rece tremură.

Primul set e abrupt ca o cascadă. Românca nu e sigură pe serviciu, greşeşte mult, iar Kvitova strânge rapid punctele. Abia a trecut un sfert de oră, tabela arată 6-0 în favoarea dublei învingătoare, figura lui Marius Comănescu, antrenorul româncei, e un cocteil de emoţii. Grijă, teamă, un strop de speranţă.

Un break - suficient

În partea a doua lucrurile se echilibrează. Cîrstea taie drastic raţia de erori neforţate. Şi ea joacă decisiv, atacă, ia mingea repede.

Sfera galbenă circulă în viteză peste firele verzi, uneori atât de iute încât aproape nici nu mai sare. Se adună game-urile pentru româncă, dar tot vine unul în care apar mai multe greşeli, serviciul şovăie şi aşa apare break-ul.

Singurul din setul secund, dar suficient pentru ca Kvitova să încheie victorioasă în 52 de minute o dispută ce ar fi trebuit să se joace de marţi.

15greşeli neforţate a comis ieri Sorana Cîrstea, faţă de cele numai 8 ale adversarei ei

Alte știri de la Wimbledon:

Din nou ploaie pentru Halep

Simona Halep urma să joace ieri în turul al doilea la Wimbledon contra Francescăi Schiavone. Din cauza ploii, partida dintre româncă și italiancă a fost reprogramată pentru azi. A cincea jucătoare a lumii s-a confruntat cu astfel de probleme și la Roland Garros. Pentru că ploaia a persistat, românca a fost nevoită să se antreneze în sală. Românca a avut timp și să glumească pe rețelele de socializare.

Ea a postat o poză pe Instagram în care era încălțată cu doi pantofi de mărimi diferite. Simona și-a invitat fanii să ghicească pantoful care-i aparține, celălalt era al antrenorului său, Darren Cahill. Australianul i-a răspuns cu o poză care surprindea momentul în care încerca un pantof al Simonei. "Speram ca viteza Simonei să se transmită, dar am o mică problemă să intru în pantofii ei turbo. # măsura 4 vs #măsura 11 # ea câștigă".

Basmul s-a încheiat

Aventura lui Marcus Willis, 772 ATP, s-a încheiat ieri în turul al doilea la Wimbledon. Britanicul care a impresionat pe toată lumea cu povestea sa și care a trecut de calificări a jucat ieri pe Terenul Central contra lui Roger Federer.

"Nu cred că am vorbit vreodată cu el, nu cred că a jucat la turneul futures din Tunisia de anul acesta", spunea el înaintea meciului cu elvețianul. Spectatorii prezenți ieri la confruntarea dintre cei doi au fost încântați de ce au văzut, chiar dacă Willis a pierdut cu 0-6, 3-6, 4-6. "Sunt epuizat, dar cred că o să beau o bere", a spus la final britanicul.

Trei seturi, nu cinci

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că din cauza vremii nefavorabile, meciurile din turul unu de pe tablourile de dublu masculin se vor disputa după  sistemul "cel mai bun din trei" și nu "cel mai bun din cinci".

România are doi reprezentanți: Horia Tecău, care face pereche cu Jean Julien Rojer, și Florin Mergea, care evoluează alături de Rohan Bopanna. Tecău și Rojer sunt campionii en titre.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1638805399689278
Viorel Vîrlănuță  •  30 Iunie 2016, 11:45

Fata asta a venit să facă parada modei la wimbledon unde s-a prezentat ca o divă la începutul competiției,vedem toți că îl are pe vino-n coace,dar nu este suficient să-ți meriți locul în elita tenisului,ca mai apoi să te faci de râs !.Am urmărit partida cu Kvitova și mi-a lăsat un gust amar comportamentul sportiv al Soranei în primul set și poate nici o jucătoare de pe locul 800 ATP nu se făcea de râs,precum românca noastră !.Să pierzi primul set cu 6-0 în doar 15 minute și să câștigi doar 3 mingi,este greu să găsesc o altă jucătoare care a reușit acest record negativ.Sper ca la următoarele turnee Sorana Carstea să se pregătească mai bine pe plan sportiv,să lase amorezii și styling-ul că este încă tânără și are timp destul când se retrage din tenis,pentru că noi suporterii urmărim cu sufletul la gură sportivii români și nu ne face plăcere să vedem cum ai noștri se fac de râs precum ultimii loseri și deabia mi-a trecut de supărarea de comportamentul naționalei lui Torje,Tătărușanu,Chipciu și compania,ca să dau exemplul celor mai mari loseri care ne-au făcut de ”kaka” în Franța și uite că dau de Begu și Cărstea care continuă tradiția loserilor !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează