SPORTURI  »  TENIS  »  AFACERE

FOTO Laboratorul de cafele » Afacerea inedită a lui Dusan Lajovici + Ce business-uri și-au creat Simona Halep și Novak Djokovici

Dusan Lajovici +12   FOTO
Dusan Lajovici

Articol de , - Publicat duminica, 23 iunie 2019 16:26

Dusan Lajovici, finalist la Monte Carlo anul acesta, are în Belgrad o afacere cu un design inedit.

La micul dejun, dacă simte că energia e la un nivel scăzut, bea un espresso. Apoi, pe la 4-5 după-amiaza, savurează un cappucino pentru a împiedica moleșeala de după antrenament. Asta înseamnă două cafele pe zi.

"Două... trei... patru. Uneori, dar nu zilnic", asigură jucătorul sârb în vârstă de 28 de ani, numărul 31 mondial. "Să spunem că două reprezintă doza obișnuită. Încerc să nu o depășesc", a admis Lajovici (foto jos) într-o discuție pentru site-ul oficial ATP. Poate nu e dependent de cafea, dar a făcut din ea o afacere de succes.

Împreună cu compatriotul său Nikola Ceacici, specializat pe dublu, finalistul de la Monte Carlo de anul acesta a deschis din mai 2015 o cafenea cu aspect inedit. Se numește Laboratorija Kafe și a situată la 25 de metri de propria locuință din capitala Serbiei. În afară de băutura din denumire, în incinta decorată în alb și negru se servesc sucuri fresh, smoothie, cornuri, prăjituri și înghețată. Inițial, aduceau cafea din America de Sud, din Columbia și Brazilia, soiuri cu anume dulceață, dar acum au schimbat. Importă din Italia, iar Lajovici explică de ce: "E ceva mai neagră, similară cu ceea ce preferă oamenii din țara noastră". Sârbii sunt obișnuiți cu cafeaua din Turcia, care are un gust acrișor.

Dusan Lajovici +13 FOTO

Atmosfera specială vine însă din aspectul curat, aproape aseptic. Sucurile și apa sunt servite în pahare care au fost cumpărate chiar de la un laborator, după cum a dezvăluit Lajovici, și care păstrează gradațiile originale. La început, el și Ceacici intenționau să dezvolte afacerea până la transformarea ei într-un lanț în toată Serbia. Aflat într-un moment de creștere al carierei, Dusan nu poate acorda prea mult timp cafenelei. Poate că vor crește business-ul în câțiva ani, când tenisul nu va mai fi neapărat pe primul loc. Până atunci, cu doza zilnică de un espresso și un capuccino în laborator, lucrurile merg bine.

23e locul cel mai bun ocupat de Dusan Lajovici în clasamentul mondial, în aprilie anul acesta

4.300.000 $reprezintă totalul brut al premiilor din tenis ale sârbului 

Alți jucători de tenis cu afaceri în domeniul restaurantelor și hotelurilor

Simona Halep, România

  • a încercat cu o cafenea în Constanța numită SH, dar marea majoritate a investițiilor sale sunt în imobiliare, ea deținând un hotel în Poiana Brașov

    Simona Halep +13 FOTO

Agnieszka Radwanska, Polonia 

  • deține AGA Tenis Apartments by Radwanska, o proprietate în Cracovia listată pe toate site-urile de profil, care oferă cazare în apartamente extrem de cochete, decorate personalizat

    AGNIESZKA RADWANSKA +13 FOTO

Richard Gasquet, Franța

  • are un lanț de restaurante în Paris numite "Chez l'gros Richard"

Novak Djokovici, Serbia

  • este proprietarul a Novak Cafe & Restaurant în Belgrad, iar la Monte Carlo a restaurantului vegan Eqvita

Juan Carlos Ferrero, Spania

  • are un hotel în Bocairent (Valencia) numit Ferrero 5*

    JUAN CARLOS FERRERO +13 FOTO

Andy Murray, Marea Britanie

  • este proprietarul hotelului de lux Cromlix în Dunblane, orașul său natal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close