SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Gabriela Ruse, înaintea meciului-vedetă cu Simona Halep: „Țintesc să ajung mai sus!”

Simona Halep și Gabriela Ruse / Sursă foto: @bnpparibasopen +31   FOTO
Simona Halep și Gabriela Ruse / Sursă foto: @bnpparibasopen

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2021 17:11 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 18:01

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA), favorita principală de la Transylvania Open, debutează miercuri, la Cluj, contra altei românce, Gabriela Ruse (23 de ani, 85 WTA), alături de care s-a antrenat mult în ultima vreme. 

Două titluri cucerite de Simona în România, la București în 2014 și 2016, iar acum urmează să joace la Transylvania Open, turneu aflat la prima ediție. Sorții au decis ca primă adversară să-i fie Gabi Ruse, alături de care Halep s-a antrenat în ultima perioadă și cu care a jucat dublu la Indian Wells. 

+27 FOTO

„Gabi e o jucătoare foarte bună, de multe ori i-am spus că joacă foarte bine, e solidă, puternică. Anul acesta a confirmat asta, urcând în Top 100, e o performanţă când eşti la început. O să fie un meci bun, sper să mă simt bine fizic, să fiu aptă sută la sută, să dau tot ce am mai bun. Îmi doresc să facem un meci frumos”, a declarat Halep. 

„Orice adversară este puternică la acest nivel. Cu oricine aş fi jucat ar fi fost greu. E bine că sunt două românce care pot juca împreună şi dacă nu am mai jucat până acum este un început”.

Ruse traversează cel mai bun sezon al carierei, pe traseul căruia strălucesc câteva repere: primul titlu WTA al carierei, cucerit la Hamburg, și finala de la Palermo. „Mi-am dorit foarte mult să ajung în Top 100 și automat, când acest moment a venit, m-am relaxat, însă nu acesta este țelul final”, a spus Gabi. 

„Țintesc să ajung mult mai sus, însă este foarte importantă sănătatea și să rămân cu picioarele pe pământ, fiindcă este foarte important să te concentrezi în fiecare zi pentru ce ai de făcut”. Anul acesta a fost dificil în prima parte pentru ea, marcat de accidentări, de aceea pune accent pe starea fizică și pe nivelul ridicat al antrenamentelor. 

„Acum sunt foarte bine din punct de vedere fizic”, a precizat, după ce a apărut zilele acestea cu un bandaj pe coapsa stângă. 

„E normal să mai apară mici accidentări, dureri, dar nimic grav având în vedere că joc de câteva săptămâni la rând, fără pauză", a spus ea, adăugând că nu vrea să pună azi presiune pe ea, ci să savureze ocazia de a o întâlni pe cea mai bună jucătoare română din istorie.

Gabriela Ruse așteaptă trofeul de la Hamburg

Organizatorii concursului câștigat de Ruse au o tradiție interesantă, de a crea anual alt logo și trofeu inspirat de mingea de meci a învingătorilor. 

„Când am ajuns la turneu, am văzut câteva imagini cu campionul de anul trecut, de la băieți, Andrey Rublev, care îmi este prieten foarte bun. Chiar am întrebat ce este cu acest trofeu și mi-au spus că și câștigătoarea va avea trofeul realizat după ultima minge de meci”, a detaliat Gabi, referindu-se la reverul ei în lung de linie care a închis finala. 

„Mi s-a părut foarte drăguț, încă aștept trofeul să vină la București și cu siguranță când îl voi primi, o să fac o poză și voi posta, ca să-l vadă toată lumea”, a încheiat ea.

Irina Bara a învins-o pe Irina Begu 

Alt meci 100% românesc le-a opus marți pe cele două Irine, Bara impunându-se într-o partidă de mare luptă în fața lui Begu, la prima lor înfruntare directă, 7-6 (2), 0-6, 6-4, în două ore și 26 de minute. 

„Este foarte greu să joci contra unei românce acasă, în România, am avut emoții, dar este un sentiment special să poți să joci acasă”, a declarat învingătoarea. 

„Primul set a fost foarte disputat, foarte bun, amândouă puteam să câștigăm, dar la începutul actului doi nu am fost atentă în primele trei game-uri, ea și-a ridicat nivelul foarte mult, iar eu nu am reușit să mă țin aproape”, a explicat Bara. 

„Știam însă ce am de făcut și am reușit să încep decisivul mult mai bine. Mi-am spus ce îmi spun de obicei, să lupt, să alerg după fiecare punct și indiferent de scor, să cred în continuare”, a punctat ea. 

VIDEO Simona Halep, antrenându-se la Transylvania Open

Citește și alte știri din tenis:

„Noua eroină locală Emma Răducanu, revendicată de România” » Cum se vede în Anglia afecțiunea românilor pentru campioana de la US Open

Simona Halep, laude pentru Emma Răducanu înainte de debutul la Transylvania Open: „Are un viitor luminos”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează