SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA // „Greu cu Simona, dar sperăm!” / „Le-ai dat peste nas criticilor” » Ce scrie presa din Ucraina despre semifinala de foc Halep - Svitolina

Elina Svitolina // foto: Guliver/Getty Images
Elina Svitolina // foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2019 08:45

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA)  și Elina Svitolina (24 de ani, 8 WTA) se vor întâlni în semifinalele de la Wimbledon, iar presa din Ucraina a salutat prima calificare a unei compatrioate în penultimul act al turneului de Mare Șlem. 

Astfel, jurnaliștii de la Kiev și nu numai s-au întrecut în articole laudative la adresa jucătoarei care a trecut de cehoaica Muchova în două seturi, 7-5, 6-4.

„Bravo, Elina! Le-ai dat peste nas criticilor”, a fost concluzia celor de la sport.ua, care amintesc faptul că Elina este prima sportivă din Ucraina care se califică în semifinalele unui turneu de Mare Șlem, indiferent de numele acestuia.

„Incredibila Elina a rescris istoria”, plusează și colegii de la tsn.ua.

O reacție plină de emoție a avut-o și fostul jurnalist Alex Glivinski, actual ofițer de presă al Federației Ucrainene. „Elina Svitolina, ești o Frumusețe! A trecut în două seturi de cehoaica Muchova. Best of the best! În semifinale vine Simona Halep. Va fi greu cu Halep, dar noi credem. Go ahead, Elina!”, a scris acesta.

Vezi și: VIDEO Halep, schimbare radicală de viziune: „E prima oară când spun asta!” » Care a fost momentul dificil al sfertului de finală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
romeverest
romeverest  •  10 Iulie 2019, 16:04
Postat de adi_stelistul pe 10 Iulie 2019, 12:49

Va reamintesc ca Svitolina nu a mai participat la un meci din Fed Cup de 2 ani, ca in ultimii 4 a fost doar la doua meciuri ale tarii sale, ca rezultatele nu i-au fost nicidecum pe masura pretentiilor (abia acum a reusit prima calificare in semifinala de GS), ca, desi si-a pastrat rezidenta in Harkov, are pentru scopuri fiscale inca doua rezidente mai prietenoase, Londra si Monte Carlo (ca doar nu se va imbogati statul ucrainean cu banii ei), etc. Si priviti cum e tratata si comparati cu o situatie mai de la vestul Ucrainei. Sau mai de la sud, depinde cum privesti.

Asa este !! Imagineaza-ti daca Haleo ar fi hotarat sa traiasca in Dubai, asa cum fac numeroase tenismene, ce si-ar fi auzit de pe la romanii nostri !! Neamul asta nu a stiut niciodata sa-si laude si apere valorile !!

florinso
florinso  •  10 Iulie 2019, 15:09

Si.....? Ce are de a face asta cu noi romanii? Haterii vor si daca ar castiga Simona 10 Wimbledon uri. Bafta ! Hai Si mo na!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Iulie 2019, 12:52

A, da, sa nu uit: in ultimii 4 ani, in care Svitolina a venit la 2 meciuri de Fed, echipa Ucrainei a jucat 12. Ca sa avem imaginea mai clara.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close