SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Guvernul intervine la Australian Open » Măsura de ultimă oră dispusă de autorități: „Eram îngrijorați să nu se amâne turneul”

Melbourne Arena: Djokovic vs Thiem în finala Australian Open, anul trecut, foto: Imago +18   FOTO
Melbourne Arena: Djokovic vs Thiem în finala Australian Open, anul trecut, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 05 ianuarie 2021 10:20 / Actualizat marti, 05 ianuarie 2021 10:30

Australian Open continuă să aibă emoții în privința desfășurării. Turneul este programat să ia startul pe 8 februarie, dar are de înfruntat o pandemie și mai multe piedici pentru a nu fi din nou amânat. 

Proprietarii a 36 de apartamente penthouse din The Westin Melbourne, un hotel în care organizatorii Australian Open au vrut să-i carantineze pe toți jucătorii de la turneu, s-au revoltat împotriva deciziei și au amenințat cu judecata. Guvernul din regiunea Victoria a intervenit și a decis ca jucătorii și jucătoarele să nu mai stea în hotel, deoarece „unii rezidenți permanenți aveau și peste 80 de ani” și ar putea fi în pericol din cauza noului coronavirus. 

„Mai multe hoteluri din Melbourne au fost contactate pentru a-i caza pe jucătorii străini și pe membrii echipelor lor și pentru a le acorda condițiile necesare pentru a se antrena”, a anunțat Tennis Australia, conform abc.net.au. „Am fost îngrijorați să nu se amâne și mai mult Australian Open, așa că am început procesul de a găsi noi locuri de cazare”, a anunțat ministrul poliției Lisa Neville pentru sursa citată. 

Schimbare istorică făcută de Australian Open!

Organizatorii turneului de la Antipozi au decis să renunțe la arbitrii de linie și să utilizeze doar tehnologia „hawk-eye” la viitorul Grand Slam. Această decizie vine în contextul în care Novak Djokovic a fost eliminat de la US Open după ce a lovit în gât o arbitră de linie, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica. Arbitra țintită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde. 

Cu toate acestea, tehnologia Electronic Line Calling va fi disponibilă doar pe tabloul principal de la Australian Open. Oficialii vor continua să oficieze meciurile de la etapele de calificare ale Australian Open care vor avea loc la Dubai și Doha.

Citește și alte știri despre Australian Open: 

România rămâne fără o reprezentantă la Australian Open 2021 » S-a accidentat chiar înaintea turneului: „Anul nu începe cum mi-am dorit”

VIDEO Venus și Serena Williams, în dans spre Australian Open: „Sper că vedeți cât suntem de serioase la antrenament”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează