SPORTURI  »  TENIS  »  MELBOURNE SUMMER SET

Trei concluzii după victoria de la Melbourne » Cu ce rămâne Simona Halep după primul turneu al anului

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages +16   FOTO
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 10:46 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 12:27

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a început perfect anul. A câștigat primul turneu din acest sezon, după ce s-a impus în fața Veronikăi Kudermetova (24 de ani, 31 WTA) în finala Melbourne Summer Set 1, scor 6-2, 6-3.

La primul turneu după Transylvania Open (octombrie 2021) Halep a arătat un joc foarte bun, care îi dă speranțe pentru Australian Open (17-30 ianuarie).

GSP.ro îți prezintă 3 concluzii după prestația Simonei Halep la Melbourne Summer Set

Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”
MELBOURNE
Moment jenant după finala Simona Halep - Veronika Kudermetova: „Vreau să îi mulțumesc soțului, care a plecat ...”

1. Simona Halep, excelentă din punct de vedere fizic

56 de zile a stat Simona Halep fără să joace vreun meci oficial. Simona a jucat pe 10 noiembrie în sferturile turneului de la Linz, iar pe 5 ianuarie a debutat la Melbourne.

Cu toate că a avut un an 2021 extrem de complicat, în care a fost măcinată de accidentări și a avut o perioadă lungă de pauză, Halep s-a prezentat excelent la acest turneu, mai ales din punct de vedere fizic.

Simona a stat pe teren 7 ore și 30 minute și nu a acuzat lipsa de meciuri. S-a deplasat pe teren ca în vremurile bune, a luptat pentru fiecare minge și a alergat fără oprire. Halep a fost la cei mai înalți parametri fizici. În plus, nici spatele, care-i punea probleme la serviciu nu a părut că o mai deranjează pe Simona, fapt ce-i dă speranțe pentru Australian Open.

În timpul antrenamentelor sunt foarte bună, câștig seturi. Mă antrenez mai mult decât ar fi normal. Stau două ore pe teren, ceea ce în trecut era greu. În această etapă văd tenisul diferit. Mă bucur mai mult și sunt mai relaxată. Nu mai pun presiune pe mine și vreau să fie așa și în timpul meciurilor.

– Simona Halep, pentru WTA, înainte de startul turneului.

Simona Halep, descătușată după ce a cucerit primul trofeu din 2022: „Să continuăm să câștigăm, îmi place sentimentul”
MELBOURNE SUMMER SET 1
Simona Halep, descătușată după ce a cucerit primul trofeu din 2022: „Să continuăm să câștigăm, îmi place sentimentul”

2. Încredere înainte de Australian Open 2022

 

Simona a câștigat primul său turneu după cel obținut la Roma, în 2020. Astfel, după un an greu, Simona Halep are din nou încredere în forțele ei. Jucătoarea noastră a arătat că are încredere în jocul ei, a reușit să se prezinte la cel mai înalt nivel și a demonstrat că revenirea în top poate fi doar o chestiune de timp. 

În plus, Halep s-a simțit excelent pe teren. Simona a jucat la un nivel înalt și a arătat că se bucură de tenis, ceea ce va fi un plus pentru jocul ei.

 Mă gândeam că sunt aproape de final, dar după pregătirea din presezon și având în vedere cum mă simt acum, simt că mai pot juca câțiva ani. Soțul mă sprijină, la fel și familia. Echipa spune că sunt suficient de bună pentru a concura în continuare. Deci încă nu mă gândesc la retragere. Vreau să mă bucur de tenis și să dau tot ce am mai bun.

Vreau să văd cât de bună pot fi și să văd cât mai pot câștiga. Sunt motivată să dau tot ce am mai bun în fiecare zi. Mă bucur de tenis, de competiții. Vreau mai mult de la mine. Și sunt motivată și de faptul că am o echipă bună și oameni buni lângă mine.

- Simona Halep

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Veronika Kudermetova

3. Simona Halep, tot mai aproape de Top 10 WTA

„Vreau să revin în Top 10 WTA. Acesta este principalul obiectiv. De fapt, e singurul. Restul va fi un bonus. Dar mă concentrez pe revenirea în Top 10”, spunea Simona înainte de Melbourne Summer Set. Halep a început turneul pe locul 20, dar rezultatele bune au propulsat-o până pe locul 15.

Simona are 2.855 de puncte în clasamentul live, la 600 de puncte distanță de Ons Jabeur, locul 10. Astfel, cu un parcurs bun la Australian Open, Halep poate reveni în Top 10 chiar după primul turneu de Grand Slam al anului.

Citește și:

Simona Halep nu mai joacă la Sydney: „Obiectiv îndeplinit”

România ar putea avea un nou turneu de tenis: „Sunt șanse mari ca domnul Țiriac să investească”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
dora
dora  •  09 Ianuarie 2022, 13:17

Sa fim sinceri, Simona nu prea a avut cu cine sa joace la acest turneu de mâna a doua. Cel mai tare turneu al săptămânii s-a jucat la Adelaide. Acolo unde Simo putea intalni adversari mai puternici si putea vedea la ce nivel se prezinta, la acest inceput de an.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Ianuarie 2022, 12:16

"Un parcurs bun", cum spuneti, trebuie sa fie finala. Altfel nu va reveni in top 10. Simona va pierde mai intai ce a reusit in 2020 (780 de puncte pentru semifinala cu Muguruza) ramand cu punctele din 2021 (430 de puncte pentru sfertul cu Serena). Deci o pierdere de 350 de puncte. Apoi, in februarie, cand se vor face 52 de saptamani de la ultimul AO (anul trecut a fost amanat cateva saptamani) va pierde si cele 430 de puncte. Deci pentru Simona obiectivul top 10 in primele 2 luni ale anului e tare complicat. Mai degraba in martie, odata cu IW si Miami si in sezonul pe zgura, unde practic n-are nimic de aparat. Probabil cu forma din saptamana asta o vom revedea in vara in top 10, dar mai devreme e tare greu. Practic daca nu atinge semifinalele la AO, matematic nu are nicio sansa la top10 imediat dupa Melbourne. Daca ajunge in semifinala si nu trece mai departe, sunt cateva conditii: Jabeur sa piarda in primul tur si alte jucatoare care ar putea sa o depaseasca sa nu aiba un parcurs prea lung. Greu de tot, realist vorbind!

andreif
andreif  •  09 Ianuarie 2022, 12:12

Aceasi concluzie dupa citirea acestui articol!GSP in continuare nu are un jurnalist de tenis!!!!Halep a jucat ultima oara anul trecut in Austria nu la Cluj....Oricine iubeste tenisul stie...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează