SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - ALIAKSANDRA SASNOVICH 6-4, 7-5 // VIDEO Halep rezistă! Două concluzii și un semn de întrebare după victoria de la Wimbledon

Simona Halep a avansat în turul secund la Wimbledin // FOTO: Reuters
Simona Halep a avansat în turul secund la Wimbledin // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 01 iulie 2019 17:07

WIMBLEDON 2019 // Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a avansat în turul secund al turneului de la Wimbledon, după o victorie cu emoții în fața bielorusei Aliaksandra Sasnovich (25 de ani, 37 WTA), scor 6-4, 7-5. 

  • Simona Halep joacă în turul secund cu o altă româncă, Mihaela Buzărnescu (31 de ani, 47 WTA)

Simona Halep n-a avut cea mai facilă misiunea la revenirea pe iarba de la Wimbledon, confruntându-se cu o replică solidă a adversarei, dar și cu o căzătură care i-a cauzat probleme la gleznă. Cu ce rămânem după victoria de azi?

1. Simona Halep și calmul său au oprit „furtuna”

Una dintre cheile meciului a fost că Simona Halep și-a menținut calmul interior în momentele dificile din timpul partidei. Nimic nu e mai reconfortant decât o victorie în minimum de seturi în primele tururi ale unui turneu de Mare Șlem, iar Halep a reușit să înceapă cu dreptul aventura sa de la Wimbledon.

Simona a salvat trei mingi de break în momente pe muchie de cuțit din primul set, iar mai apoi a anihilat o minge de set a adversarei în setul secund. Semne încurajatoare, deci, că Simona are liniștea mentală necesară pentru un parcurs cât mai lung în turneu.

2. Factorul Eastbourne

E nevoie de timp pentru a te adapta pe iarbă, mai ales pentru o jucătoare care nu este familiarizată atât de bine cu această suprafață, așa cum se întâmplă în cazul Simonei Halep. Cele trei meciuri jucate săptămâna trecută la Eastbourne au cântărit în economia partidei de azi.

Condusă cu 2-5, Halep n-a rămas prizoniera incertitudinii și a construit cu minuțiozitate revenirea. Au fost 5 game-uri impresionante făcute de Halep, perioadă în care a servit la parametri excepționali, salvând și o minge de set pe propriul serviciu.

Și o întrebare: cum e glezna? 

Simona ne-a făcut să tresărim pe parcursul primului set, când a alunecat pe capricioasa iarbă de la Londra și a resimțit dureri la glezna stângă. A primit îngrijiri din partea fizioterapeutului, însă a putut continua în cele din urmă partida.

Deși începutul setului secund a fost unul anevoios, în care căzătura din primul set a cântărit în plan psihologic, Simona și-a croit însă drum spre revenire și calificare.

Totuși, să ne temem pentru următoarele tururi? Halep a mai avut probleme la glezne în trecut, cauzându-i dureri care au incomodat-o în momente importante ale meciurilor. Totul pe o suprafață pe care jucătorii sunt predispuși la alunecări.

Chiar la Wimbledon, în 2014, Simona a suferit o accidentare la gleznă în semifinala cu Eugenie Bouchard, care a costat-o pe jucătoarea noastră calificarea în prima finală de la Wimbledon a carierei.

Citește AICI detalii despre meciul Simona Halep - Aliaksandra Sasnovich

Vezi și:

FOTO Ce se întâmplă la Wimbledon? Iarba arată teribil încă din primul meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ray51
ray51  •  02 Iulie 2019, 10:07

Mai e Barty, Kerber, Pliskova, Bertens... Nume mari si in forma.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  01 Iulie 2019, 19:24

Osaka, out! Vondrousova, out! Nu e deloc simplu sa dai dovada de regularitate la nivel inalt.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  01 Iulie 2019, 19:07

superb schimb de mingi !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează