SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP, CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON // Horia Tecău a anticipat succesul uriaș al Simonei: „Poate crea în continuare victorii”

Simona Halep, sărbătorind victoria de la Wimbledon // foto: Raed Krishan
Simona Halep, sărbătorind victoria de la Wimbledon // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2019 15:22

Horia Tecău (34 de ani, 15 ATP la dublu) a urmărit finala câștigată de Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) la Wimbledon, a găsit cheia victoriei și are o previziune despre viitorul campioanei. 

 Au trecut câteva zile, dar finala feminine de la Wimbledon încă e prezentă în atenție. Înaintea de disputarea ei, Horia Tecău a împărtășit Gazetei gândurile sale legate de ultimul act de la Londra dintre Simona Halep și Serena Williams.

„Să creadă în ea și în victorie, e titlul ei și-l va câștiga. Să-și ia atitudinea de învingătoare, cu concentrare și luciditate. Și nu în ultimul rând, să se bucure de experiență. Sunt cu ea acolo, conectat să câștige!”, au fost cuvintele triplului campion de Mare Șlem. 

 După ce totul s-a încheiat și triumful a fost desăvârșit, Tecău a revenit cu câteva concluzii concentrate despre meci în sine, cheia finalei și cu o previziune optimistă, justificată despre viitorul pe termen scurt și lung al Simonei.

- Horia, ai intuit bine că Simona poate câștiga finala. Cum ți s-a părut evoluția ei?
- Planul Simonei a fost clar și l-a executat senzațional. A jucat mult cu primul serviciu și chiar a reușit câțiva ași. Serena nu a putut ataca deloc și asta a fost o diferență față de alte meciuri anterioare. În plus, Simona s-a mișcat excelent pe teren, s-a apărat bine când a fost cazul și a plasat mingile departe de Serena de fiecare dată. A contat și faptul că Serena nu a început grozav meciul, dar Simona a dominat până la final fără emoții. A crezut în victoria ei, a avut o atitudine fantastică.

- Care a fost cheia, după părerea ta?
- Atitudinea Simonei și faptul că și-a ridicat nivelul la serviciu.

„Testul suprem”

- Ai trăit acele momente, de imediat după victorie, apoi cu trofeul. Care sunt senzațiile?
- Fericire, bucurie, împlinire. Tot ce ai făcut până în acel punct se încununează cu acest succes. Un turneu de Grand Slam este testul suprem al unui jucător de tenis. După ce-l câștigi simți o împlinire maximă!

- E greu să te impui în turnee mari pe suprafețe diferite. În ce a stat tăria ei pentru a reuși?
- E o provocare mare, mai ales trecerea rapidă de la zgură la iarbă, dar face parte din meseria noastră.

- Cum îi vezi viitorul, mai apropiat sau mai îndepărtat?
- Acum, Simona trebuie să se bucure de această mare performanță și de vacanța care urmează. Prezentul contează mai mult decât viitorul, însă un lucru este sigur: ea poate crea în continuare experiențe frumoase și victorii în orice turneu. 

3 titluri de Mare Șlemare Horia Tecău în palmares, două la dublu și unu la dublu mixt, și alte trei finale la dublu și două la mixt

„Meriți cu adevărat!”

După finală, Tecău a postat pe contul său de Instagram o imagine mai veche a sa alături de Simona, tot de la o ediție a turneului de la Wimbledon. Alături, un mesaj scurt și emoționant: „Felicitări, Simo, meriți cu adevărat! Bucură-te de moment!”, cu hashtag-urile #romanianchamp #wimbledon.

Cei doi au jucat la dublu mixt în turneul de la US Open 2015 și au în plan să facă același lucru în lunile următoare, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

Vezi și: Mihaela Buzărnescu a fost singura jucătoare care i-a luat un set Simonei Halep la Wimbledon: „Ne-a demonstrat că este o mare campioană”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează