SPORTURI  »  TENIS  »  ATP PARIS

VIDEO Miracolul francez » Cine e jucătorul-surpriză calificat în „sferturi” la Paris

Hugo Gaston e în sferturi la Paris / Sursă foto: Guliver/Getyy Images
Hugo Gaston e în sferturi la Paris / Sursă foto: Guliver/Getyy Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 13:43 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 14:07

Francezul Hugo Gaston (21 de ani, 103 ATP) continuă să elimine nume importante la Mastersul de la Paris. Puștiul din Toulouse l-a eliminat pe Carlos Alcaraz (18 ani, 35 ATP) și s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu din categoria Masters.

Anul acesta, în luna iulie, Hugo Gaston disputa finala Challenger-ului de la Iași, unde pierdea în trei seturi în fața cehului Zdeněk Kolář. Câteva luni mai târziu, francezul face turneul carierei la Paris.

Epopeea lui Hugo Gaston a început în calificările competiției de la Paris Bercy. Acolo, i-a învins pe Kevin Anderson (35 de ani, 76 ATP), fost finalist la Wimbledon și US Open, și pe Lorenzo Musetti (19 ani, 67 ATP), unul dintre cei mai talentați jucători din noua generație. 

Hugo Gaston a produs „victime” importante la Paris

Pe tabloul principal, Gaston, care nu avea rezultate notabile în acest an, a continuat să elimine jucători mai bine clasați: a trecut de compatriotul Arthur Rinderknech (26 de ani, 62 ATP), de Pablo Carreno Busta (30 de ani, 17 ATP), medaliat cu bronz la JO de la Tokyo, și, în fine, de Carlos Alcaraz, în fața căruia a izbutit o revenire miraculoasă în setul secund. 

Condus cu 0-5 după ce își adjudecase prima manșă cu 6-4, Hugo Gaston a câștigat într-o manieră entuziasmantă șapte game-uri la rând. Totul într-o atmosferă electrizantă creată de francezi în tribune.

Din nou Paris!

Calificat în premieră în sferturile unui turneu Masters 1000, Hugo Gaston are o misiune infernală: pentru un loc în semifinale, va trebui să treacă și de rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP), campionul de la US Open de anul acesta.

Hugo Gaston își trage seva dintr-un alt rezultat mare reușit în „Orașul Luminilor”. În 2020, francezul ajungea până în optimi la Roland Garros, după ce îl învinsese inclusiv pe Stan Wawrinka, fost campion la Paris.

Citește și alte știri din tenis:

Boris Becker îi pune în gardă pe Djokovic și Medvedev! Jucătorul pe care îl vede lider ATP în anul 2022

Raluca Olaru poate juca la Turneul Campioanelor: „Un mod frumos de a încheia acest an foarte bun”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează