SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Moment istoric! Cine devine lider mondial în WTA, după retragerea lui Ashleigh Barty

Iga Swiatek preia ștafeta de la Ashleigh Barty / Sursă foto: Guliver/Getty Images +18   FOTO
Iga Swiatek preia ștafeta de la Ashleigh Barty / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 martie 2022 17:14 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 21:14

Retragerea neașteptată a lui Ashleigh Barty din tenis va produce, în scurt timp, modificări importante în vârful ierarhiei WTA. Iga Swiatek (20 de ani, 2 WTA) și Paula Badosa (24 de ani, 6 WTA) stau la pândă, poloneza având șanse mari să fie următorul lider mondial. 

După 120 de săptămâni petrecute în vârful ierarhiei WTA, dintre care 114 consecutive, Ashleigh Barty va ceda fotoliul de lider din WTA. În scurt timp, australiencei îi vor fi șterse cele 7.980 de puncte pe care le deținea, astfel că poloneza Iga Swiatek, ocupanta locului secund și proaspăt câștigătoare la Indian Wells, va deveni, în premieră, lider mondial al circuitului feminin.

CTP și schimbarea uriașă pe care o poate produce retragerea lui Barty: „Este un moment istoric! Nu vrea s-o părăsească tenisul pe ea”
S-A RETRAS BARTY
CTP și schimbarea uriașă pe care o poate produce retragerea lui Barty: „Este un moment istoric! Nu vrea s-o părăsească tenisul pe ea”

Iga Swiatek, șanse mari să devină noul lider mondial

Poloneza are în prezent 5.776 de puncte și e cea care, cel mai probabil, va prelua ștafeta de la Barty. Pentru moment, doar Paula Badosa mai poate emite pretenții să atingă primul loc, scenariu care s-a realiza în cazul care jucătoarea spaniolă s-ar impune la Miami, iar Swiatek ar fi eliminată încă de la primul meci.

În vârstă de doar 20 de ani, Iga Swiatek e jucătoarea momentului în circitul feminin. Campioana de la Roland Garros 2020 are un start solid de an, ajungând până în semifinalele Australian Open și impunâdu-se ulterior la Doha și Indian Wells.

O situație similară s-a mai produs în 2008, când, odată cu anunțul retragerii lui Justine Henin, Maria Sharapvoa a preluat șefia clasamentului WTA, amintește publicația AS.

Ashleigh Barty se retrage din tenis

Sportiva care va împlini 26 de ani pe 24 aprilie și-a explicat astfel decizia:

„Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită. În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul.

+14 FOTO

Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri. Mă gândesc la asta de foarte mult timp. Am avut multe momente importante în carieră, care au avut un impact major asupra mea.

VIDEO Ashleigh Barty, campioană la Australian Open 2022

Citește și alte știri despre Ashleigh Barty:

VIDEO Șoc în tenis: Ashleigh Barty, liderul WTA, și-a anunțat retragerea, la numai 25 de ani! Cum își explică decizia

EXCLUSIV CTP și schimbarea uriașă pe care o poate produce retragerea lui Barty: „Este un moment istoric! Nu vrea s-o părăsească tenisul pe ea”

VIDEO Ultimul punct jucat de Ashleigh Barty în tenis, înainte să-și încheie cariera

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  24 Martie 2022, 10:18

Va dati seama cat lacrimeaza si jelesc Swiatek, Badosa sau celelalte din top 10 care sunt stupefiate ca ar putea lua locul lui Barty-Party in fruntea clasamentului si ca ar putea castiga turnee importante ceva mai usor ! In momentul de fata doar Halep ar trebui sa planga cu lacrimi de crocodil ca nu mai poate reveni pe primul loc pentru ca jocul ei nu ii mai poate permite ! Cel mult ar mai putea intra in Top 10 !

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  24 Martie 2022, 09:20

Nu se poate!!! Un articol despre tenis in care nu apare numele halep aceasta Maica Tereza a tenisului mondial... Credeam ca ea va lua locul ramas vacant... Vad insa ca sunt altele mai indreptatite dar nu va pierdeti speranta... Daca se pun si astea pe retragere vom avea cat de curand un comme back in fruntea tenisului mondial... marea halep!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează