SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

VIDEO Iga Swiatek, de neoprit la Miami » Poloneza e în semifinale la Miami după a 15-a victorie consecutivă

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 10:31 / Actualizat joi, 31 martie 2022 10:54

Iga Swiatek (20 ani, 2 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Miami, după ce a învins-o fără emoții pe Petra Kvitova (32 ani, 32 WTA), scor 6-3, 6-3.

Viitorul număr 1 mondial trece printr-un moment extraordinar al carierei sale. După ce a câștigat titlul la Indian Wells, Swiatek continuă să aibă evoluții încântătoare și la Miami.  

Iga Swiatek, calificare fără emoții în semifinale la Miami

Deși a avut-o în față pe Petra Kvitova, dublă câștigătoare de Grand Slam, tânăra poloneză nu a întâmpinat niciun fel de problemă pe parcursul meciului. După doar o oră și 17 minute, jucătoarele se întâlneau la fileu pentru a-și strânge mâna. 

Swiatek s-a impus cu un hotărât 6-3, 6-3 și a confirmat perioada foarte bună prin care trece. Petra Kvitova nu a avut nici măcar o oportunitate de break.

În semifinale, sportiva în vârstă de 20 ani va juca împotriva americancei Jessica Pegula (28 ani, 21 WTA).

Iga Swiatek va fi noul număr 1 mondial

WTA a anunțat că Iga Swiatek va ocupa prima poziție în clasamentul mondial, din 4 aprilie. Retragerea australiencei Ashleigh Barty, liderul mondial în tenisul feminin, a deschis calea către vârful clasamentului WTA pentru Iga Swiatek.

Astfel, în clasamentul WTA care va fi publicat lunea viitoare, unul care nu o va mai conține pe Ashleigh Barty, din moment ce australianca a cerut să fie eliminată din ierarhie, Iga Swiatek va ocupa prima poziție. O performanță incredibilă pentru Iga, care devine prima jucătoare din Polonia ce ocupă locul 1 WTA!

Citește și alte știri din tenis:

O jucătoare de tenis din SUA își dă în judecată fostul antrenor pentru agresiune sexuală: „Mi-a atins tot corpul”

VIDEO Carlos Alcaraz a reușit punctul turneului la Miami » Puștiul-minune de 18 ani l-a învins pe Tsitsipas și e în „sferturi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ioan1964
ioan1964  •  31 Martie 2022, 16:01

uta,uta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează