SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

VIDEO Finală de vis la Miami! Se anunță spectacol în duelul dintre actualul și fostul lider mondial

Iga Swiatek și Naomi Osaka s-au mai întâlnit o singură dată în circuit / Sursă foto: Imago Images
Iga Swiatek și Naomi Osaka s-au mai întâlnit o singură dată în circuit / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 07:46 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 15:49

Iga Swiatek (20 de ani), noul lider mondidal din WTA, a ajuns la 16 victorii consecutive și e în finala de la Miami, acolo unde o va întâlni pe Naomi Osaka (24 de ani, 77 WTA), aflată în plină revenire de formă.

Tenisul feminin nu duce lipsa unui star autentic, chiar și fără Ashleigh Barty, retrasă la doar 25 de ani din circuit

Iga Swiatek, serie impresionantă de victorii consecutive

Iga Swiatek, cea care a preluat fotoliul de lider din WTA odată cu retragerea australiencei, devine de la turneu la turneu o stea în adevăratul sens al cuvântului. Poloneza a ajuns la 16 victorii consecutive, după ce a învins-o în penultimul act de la Miami pe Jessica Pegula (28 de ani, 21 WTA), scor 6-2, 7-5.

E a treia finală la rând pentru jucătoarea care îl idolatrizează pe Nadal. Ea s-a impus, pe rând, la Doha și Indian Wells și e neînvinsă de pe 16 februarie, când ceda în fața Jelenei Ostapenko la Dubai.

Iga Swiatek - Naomi Osaka, finala de vis de la Miami

Între Iga Swiatek și un al treilea titlu la rând va sta fostul lider mondial Naomi Osaka, aflată într-o vizibilă revenire de formă la turneul din Florida.

Japoneza a trecut în semifinale de Belinda Bencic (22 WTA), întorcând soarta partidei după ce a fost condusă cu 0-1 la seturi. Osaka și-a dominat clar adversara după ce a cedat prima manșă (4-6) și s-a impus într-o manieră convingătoare în următoarele două, 6-3, 6-4.

După ce a prins la limită accesul pe tabloul principal de la Miami, Naomi Osaka, ajunsă pe locul 77 în clasament, a câștigat clar câteva meciuri cu adversare deloc facile. Le-a învins autoritar pe Astra Sharma, Angelique Kerber, Alison Riske și Danielle Collins, iar în semifinale a trecut și de testul Belinda Bencic.

Finala Iga Swiatek - Naomi Osaka va fi sâmbătă seara și va reprezenta abia al doilea meci direct dintre cele două. Ele s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, la Rogers Cup, când poloneza avea doar 18 ani și nu era jucătoarea spectaculoasă de astăzi. Atunci, nipona s-a impus în minimum de seturi, 7-6(4), 6-4.

Naomi Osaka și secretul „renașterii” de la Miami

Într-o conferință de presă susținută la Miami, Naomi Osaka le-a dezvăluit jurnaliștilor că, după evenimentele delicate de la Indian Wells, a început să lucreze cu un psihoterapeut. De-a lungul ultimului an, talentata jucătoare japoneză a spus în mai multe rânduri că a trecut prin perioade lungi de anxietate și depresie.

„Nu știu dacă îmi e permis să spun asta, dar, într-un final, am început să discut cu un psihoterapeut după Indian Wells. Am realizat cât de util poate fi.

Mi-a vorbit despre strategii şi despre o grămadă de lucruri precum respiraţia profundă, număratul atunci când este necesar. Încep să realizez cât de mult mă pot ajuta toate acestea. Sunt foarte fericită să am oameni în jurul meu care m-au încurajat să merg în această direcţie”, a spus Osaka, potrivit CNN.

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Medvedev, eliminat în sferturile de finală de la Miami » Locul 1 mondial, decis de doar 10 puncte

Paula Badosa, forțată să abandoneze în „sfertul” de la Miami » A izbucnit în plâns pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  01 Aprilie 2022, 16:12

90 % castiga Swiatek, dar ....

108779877311497
George Ionescu  •  01 Aprilie 2022, 12:14

Eu tin cu Osaka...

108779877311497
George Ionescu  •  01 Aprilie 2022, 09:26

...un meci deschis oricarui rezultat ...scuzati limbajul de lemn...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează