SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Ilie Năstase, prima reacție după retragerea lui Barty: „Nu sunt de acord. Uitați-vă la Federer!”

Ilie Năstase, prima reacție după retragerea lui Barty: „Nu sunt de acord. Uitați-vă la Federer!”
Ilie Năstase, prima reacție după retragerea lui Barty: „Nu sunt de acord. Uitați-vă la Federer!”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2022 11:14 / Actualizat joi, 24 martie 2022 12:01

Ilie Năstase (75 de ani), fostul număr 1 în clasamentul ATP, a reacționat după anunțul șoc al lui Ashleigh Barty. Numărul 1 WTA a luat toată lumea tenisului prin surprindere, anunțând că se retrage din tenis la doar 25 de ani.

După ce mai mulți foști sportivi au reacționat pozitiv la alegerea lui Barty, Ilie Năstase spune că nu înțelege decizia australiencei de a se retrage în vârful carierei.

Virginia Ruzici, reacție pentru Gazeta după retragerea lui Ashleigh Barty: „Anunțul e stupefiant. Va lipsi enorm tenisului”
RETRAGERE
Virginia Ruzici, reacție pentru Gazeta după retragerea lui Ashleigh Barty: „Anunțul e stupefiant. Va lipsi enorm tenisului”

Ilie Năstase: „Nu sunt de acord. Uitați-vă la Federer!”

„Mi se pare că s-a retras prea devreme! Eu nu sunt de acord cu ce spun toți oamenii din sport, că trebuie să te retragi când ai cea mai bună performanță. E o prostie asta, după mine! Dacă tu scrii cea mai bună carte acum și te retragi, ce înseamnă asta...că ar trebui să renunți doar pentru că ai scris cea mai bună carte?!

Te retragi când vrei! Uitați-vă la Federer! Se retrage când vor mușchii lui! Are aproape 41 de ani și vrea să joace în continuare. A dovedit cine e și n-are treabă acum să mai dovedească altceva! Joacă de plăcere.

Nu putem să le spunem noi sportivilor când să se retragă! Dacă a fost numărul 1, nu mai contează că a luat 1, 2 sau 3 Grand Slam-uri! La 25 de ani, oricine ar spune: «Dar tu ești zdravănă la cap la 25 de ani?» Nu putem ști motivele”, a spus Ilie Năstase pentru Wowbiz.ro.

Ashleigh Barty se retrage din tenis

Sportiva care va împlini 26 de ani pe 24 aprilie și-a explicat astfel decizia:

„Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită.

În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul. Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri.Mă gândesc la asta de foarte mult timp.

Am avut multe momente importante în carieră, care au avut un impact major asupra mea.

Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută.

După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri.

Mi-am dat seama că fericirea mea nu depinde victorii. Contează doar să dau totul. Acum sunt fericită și împlinită. Am dat tot ce am acestui sport. Sunt foarte fericită. Pentru mine, asta înseamnă succesul.

Știu că oamenii nu vor înțelege, dar nu am o problemă cu asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc prin întreaga lume și să stau departe de familie”.

3 turnee de Grand Slama câștigat Barty în carieră. Roland Garros 2019, Wimbledon 2021 și Australian Open 2022

Citește și:

Simona Halep - Daria Saville, în turul II la Miami » Organizatorii au anunțat ora de start a partidei

Naomi Osaka, la primul meci după scandalul de la Indian Wells » Cum s-a descurcat la Miami Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  24 Martie 2022, 15:51

Ce face Barty este problema ei personala. De cese baga unii sa comenteze ce face, daca e bine sau rau ?

penultimul
penultimul  •  24 Martie 2022, 11:55

Ilie Năstase se contrazice singur iar GSP care semnează articolul faultează gramatica. "Nu putem știi motivele” Daca ar fi să ghicesc și să bat câmpii, Barty probabil ar fi atrasă de o cariera militară. Cum Australia nu oferă grade de general unora nici dacă îi cheamă Rod Laver, Barty lasă tenisul că sa se înscrie la Academia Militară

Vezi toate comentariile (2)
Comentează