SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Imensul an al Serenei » Americanca a terminat triumfal sezonul: victorie şi în Turneul Campioanelor

Serena, 32 de ani, ridică trofeul cu numărul 57 al carierei, al 11-lea din acest an
Serena, 32 de ani, ridică trofeul cu numărul 57 al carierei, al 11-lea din acest an

Articol de - Publicat luni, 28 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 27 octombrie 2013 22:32

Americanca a revenit aproape incredibil în finală, după ce pierduse clar primul set în faţa lui Na Li, 2-6, şi le-a smuls pe următoarele cu 6-3, 6-0.

"Sincer, nu ştiu cum am reuşit. Dacă îmi spui acum că am cîştigat, mă uit în jur şi nu-mi vine să cred", declară, încă fiind în curs de reglare a ritmului respiraţiei, Serena Williams.

Nici lui Na Li nu-i vine să creadă cum a pierdut o finală pe care o începuse atît de impetuos, jucînd tenisul perfect, imbatabil. Apoi, uneori, şi cei mai mari sportivi caută sprijin în lucruri mărunte, în adjuvante de circumstanţă.

După ce a pierdut primul set, fiind depăşită clar de adversara ei, Serena şi-a despletit coada şi şi-a prins părul simplu, cu un elastic. "Asta a produs schimbarea?", o întreabă fosta jucătoare Katrina Adams în interviul de pe teren. "Nu ştiu, poate m-a ajutat, trebuia să mă agăţ de ceva", vine răspunsul. Un singur deget întins şi soarta finalei s-a întors.

Răsturnarea finalei
Şi, din nou, cît de bine jucase chinezoaica în prima fază a meciului! Acel tenis fluid, creativ, cu unghiuri şi lunguri de linie găsite într-o frenezie a încrederii, a savurării jocului. De partea cealaltă, Williams era la zid, ceva ce i s-a întîmplat atît de rar anul acesta. Doar patru înfrîngeri în 2013, aproape pierdute în valul uriaş de, pînă la urmă, 78 de victorii.

Apoi, Serena a început să schimbe ceva, trăgînd de ea şi de corpul obosit după un an atît de lung şi de solicitant. A condus cu 3-0, Li a egalat, a cîştigat totuşi setul cu 6-3, iar în ultimul a defilat, 6-0, în faţa unei adversare care-şi pierduse aplombul din debutul meciului.

Williams încheie anul ca lider mondial, Li pe 3, cea mai bună clasare a ei din carieră. Mai mult, americanca îşi apără titlul cucerit anul trecut la Turneul Campioanelor, ceva ce nu mai reuşise pînă acum. Este al 11-lea trofeu cucerit de ea anul acesta, între care se află şi două de Mare Şlem, Roland Garros şi US Open, şi al 57-lea din palmares.

4 victorii are Serena Williams în Turneul Campioanelor: 2001, 2009, 2012, 2013

Top 3 cîştiguri în 2013
1. Serena Williams 12.085.572$
2. Victoria Azarenka 6.097.165
3. Na Li 3.982.485

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
dash.berlin
dash.berlin  •  28 Octombrie 2013, 20:10
Postat de vali_d2 pe 28 Octombrie 2013, 09:56

Eu as propune sa i se faca un cadou: control antidoping serios. Sa mai putem si noi viziona un turneu de tenis cu placere.

lasa ba ca nu-i chiar asa de rea :)))

soextragpe
soextragpe  •  28 Octombrie 2013, 16:45
Postat de vali_d2 pe 28 Octombrie 2013, 09:56

Eu as propune sa i se faca un cadou: control antidoping serios. Sa mai putem si noi viziona un turneu de tenis cu placere.

Mai degraba as fi curios daca e barbat.

vali_d2
vali_d2  •  28 Octombrie 2013, 15:23
Postat de sorineldumitru pe 28 Octombrie 2013, 10:14

Daca ar exista un control anti-doping real, care sa-mi confirme suta la suta realitatea, as paria multi bani ca nu e dopata, asa cum as paria multi bani ca Nadal e. Pur si simplu e puternica, nu e o atleta desavarsita, nu alearga bine, are forta si stie sa acopere bine terenul. Eu nu cred ca e dopata.

Poate a inzestrat-o mama natura cu asa niste muschi de nu si-i mai poate tine in frau. Doar ca nu mai am nici o placere sa ma uit la un meci de tenis in care joaca Serena Wiliams. Sa ne mai uitam la meciuri in care jumatate din timp e pregatirea pentru serva si serva in sine?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează